Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drastičan podbačaj

U prva tri mjeseca proračun se puni 8,8 posto slabije nego lani

kune
arhiva VL
11.05.2010.
u 16:52

Ako se trend iz prvog kvartala nastavi, prihodi Grada na koncu godine iznosit će 6,293 milijarde što je čak 607 milijuna manje od prihoda iz 2009.

U prva tri mjeseca u proračun Grada Zagreba slilo se 96,7 milijuna kuna manje nego što je bilo planirano. Umjesto 1,72 milijarde kuna prihodi Grada iznose 1,623 milijarde, što je 156 milijuna ili 8,8 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Ako se trend iz prvog kvartala nastavi, prihodi Grada na koncu godine iznosit će 6,293 milijarde kuna što je čak 607 milijuna manje od prihoda ostvarenog 2009. godine, ali i zabrinjavajućih 1,1 milijardu kuna manje od plana za 2010. (7,4 milijarde).

Iz izvješća Ureda za financije jasno je da su prihodi po gotovo svim stavkama podbacili u odnosu na planirane. Jedna od rijetkih stavki na kojima je ostvareni prihod u prva tri mjeseca bio veći od prihoda ostvarenog u istom razdoblju lani zgodna je imena - kazne. Naime, u prvom kvartalu u proračun Grada slilo se 1,954 milijuna kuna što je pola milijuna više nego lani.
Od gradonačelnika Milana Bandića očekuje se da vrlo skoro predloži rebalans proračuna, odnosno drastično kresanje rashoda.

Komentara 7

KO
komentatorv2
11:40 12.05.2010.

zaštita, kak si ti slijep. od kad je na vlasti Milanović u Zagrebu tj. njegovi trabanti, a to je otprilike zadnjih godinu dana, uključivši i period od kad je na čelo gradskih tvrtki postavljen njegov čovjek te od kad trajee njegovo miniranje Bandićevog rada, sve ide naopako, pa tako se slabije i puni proračun. podsjetimo, u Zagrebu je na vlasti gradska skupština koja kak vidim po sjednicama, odbacuje i kritizira sve prijedloge. ekonomija ne trpi takvu nesigurnost i zato ima puno manje love.

ZA
zastita
13:59 12.05.2010.

vidim da baš i ne razumiješ niti političke odnose u gradu , a osobito ne razumiješ što je to predstavničko, a što izvršno tijelo. Zato ti preporučujem da ipak nešto naučiš o tomu, a to možeš pažljivim čitanjem Zakona o izboru Župana, načelnika i gradonačelnika, te propisa o izboru predstavničkih tijela lokalnog karaktera. Usputa rečeno, grdonačelnik je menadžer koji je odgovoran za poslovanje gradske uprave i on je odgovoran za punjenje i pražnjenje proračuna.

ZA
zastita
09:59 12.05.2010.

Možda bi trebalo tražiti od Dinama, odnosno Mamića i sličnih parazita da vrate ono što im je Banditos dao, a možda bi Banditosa trebalo osuditi na korisne javne radove za sve ono što je Zagrebu naštetio, a to bi bilo 150-200 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije