Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sa zastupnikom u kvartu - Silva Žele

U politiku sam ušla sa 16 godina - bio je to čisti bunt protiv vremena

19.03.2016., Zagreb - Gradska zastupnica Silva Zele u Dubravi.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
21.03.2016.
u 15:00

Kao gradska zastupnica SDP-a 34-godišnja Silva Žele bori se za dobrobit svih kvartova, no svoj ne bi mijenjala: Novi Retkovec obožava. Za Donju Dubravu vežu se predrasude, no ona se, kaže, uvijek osjećala sigurnom.

Živjeti u Donjoj Dubravi značilo je živjeti s predrasudama – sve dok se kvart nije počeo infrastrukturno razvijati, a XII. gimnazija izgubila epitet – Teksas gimnazije. Bez obzira na to, SDP-ova zastupnica u Gradskoj skupštini Silva Žele, koja je cijeli život vezala za taj kvart – od odrastanja do danas, svoju gradsku četvrt ne bi mijenjala ni za što.

– Najljepši trenuci oni su najjednostavniji. Pamtim razne igre koje smo u kvartu jednostavno obožavali. Iako se o Donjoj Dubravi nekada govorilo s različitim prizvucima, tamo se baš nikada nisam osjećala ugroženo – kaže Žele navodeći kako je Novi Retkovec njoj najdraži dio. Kvart je to s dosta zelenila, srdačnim susjedima i odličnom povezanošću s gradom.

Dok su se moji kolege bavili kavama, ja sam se priključila politici. Uostalom, majka je bila članica stranke i s njom sam sudjelovala u kampanjama i raznim aktivnostima tako da je i to zasigurno utjecalo

Politici se ova 34-godišnja gradska zastupnica priključila 1998. godine, bio je to, kaže, bunt protiv vremena, ali i praćenje majčinih koraka koja je također bila članica iste stranke.

– Bio je to pokušaj da nešto promijenim i bunt protiv tadašnjeg vremena. Dok su se moji kolege bavili kavama, ja sam se priključila politici. Uostalom, majka je bila članica stranke i s njom sam sudjelovala u kampanjama i raznim aktivnostima tako da je i to zasigurno utjecalo – kaže Žele koja je završila Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, a posljednjih pet godina puno radno vrijeme odrađuje u zagrebačkoj organizaciji SDP-a.

Foto: zvonimir ferina

Foto: Privatna arhiva

– Fakultet je bio mješavina onoga što me interesiralo – medicine, psihologije, etike, filozofije – pa je kao takav bio logičan izbor. Zanimao me preodgoj i rad s djecom, a to me nekako obilježilo i u ranom djetinjstvu. Bila sam počašćena s koliko su mi povjerenja susjedi povjeravali na čuvanje svoju djecu. Zbog svega toga pao je odabir na baš taj fakultet, no kasnije je politika postala moj profesionalni izbor– kaže Žele. Danas je majka dvije kćeri s kojima provodi sve svoje slobodno vrijeme.

Foto: zvonimir ferina

– Najviše smo u parkovima i u igri. Nastojim im nadoknaditi svaki trenutak pa zajedno volimo otići i u kazališta ili se rolati po kvartu – opisuje.

Iako naglašava kako je u radu aktivna za dobrobit svih četvrti, želja joj je da netko ipak prihvati njezinu inicijativu.

– U kvartu su kuće sagrađene u vrijeme poplave, s azbestnim krovovima. Ideja je da se pokrene inicijativa i pomogne građanima da obnove takve kuće – kaže o svojim aktivnostima zastupnica Žele.

Otkriva, u svojoj je mladosti pjevala u nekoliko bendova jer pjevanje je njezina velika strast – tako da se gotovo svi njezini kolege jednoglasno slažu: Žele uveseljava pjesmom – pjeva kad god poželi.

Komentara 6

DU
Deleted user
16:05 21.03.2016.

a sa sedamnaest,mala je dala...nije to šala

Avatar Peterančan
Peterančan
16:37 21.03.2016.

Klasična komunjarska svakodnevnica: prije 18 godine članstvo u stranci je protuzakonito, drugarice!

UM
umnjak
16:26 21.03.2016.

Kad ovako mlad čovjek, koji ništa nije stvorio na osobnom planu, uđe u politiku u bilo kojoj stranci, nastaje još jedan niš koristi parazit kojeg mi hranimo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije