Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekt turističke zajednice

U ovom mjestu svaki smještajni objekt ima svoj simbol, pjesmu i QR kodove

Foto: Matija Grgas i Lorena Hubina
1/9
11.06.2024.
u 16:00

– Doživljaj je ključna atrakcija naše destinacije, a ideja na kojoj se projekt temelji je stvaranje zaokruženog doživljaja destinacije prezentacijom atrakcije zbog koje nas gosti najčešće posjećuju, a to je priroda – istaknula je direktorica TZ Sv. Ivana Zeline, Marinka Zubčić Mubrin.

"Čarobni zelinski vilinski park" naziv je novog turističkog projekta Turističke zajednice Sveti Ivan Zelina u sklopu kojeg je 31 smještajni objekt obilježen s po jednom biljkom, svaki s onom koja je najbliža njegovom okruženju i na određeni način ga obilježava. Autorica projekta, dr.sc. Romana Lekić, za svaki je objekt specifično povezala jednu od brojnih tema iz svijeta biljaka i narodnih legendi. 

– Uz slavensku mitologiju, gdje je istaknuta poveznica s pučkim kalendarom uključene su i priče iz drugih mitova kao baza za interkulturalno spajanje i brend komunikaciju. Naglašeni su i tradicijski obredi i rituali koji su i danas prisutni u folkloristici, a koji su na znanstveni način obrađeni i opisani od recentnih autora – rekla je Lekić.

POVEZANI ČLANCI:

Svaki objekt na ovaj način postao je jedinstveno mjesto koje prezentira i educira posjetitelje o vidljivom i skrivenom bogatstvu okruženja u kojem boravi. 

– Boravak u prirodi, enogastronomija i privatni smještaj osnovna su obilježja cjelogodišnje ponude Sv. Ivana Zeline. Doživljaj je ključna atrakcija naše destinacije, a ideja na kojoj se projekt temelji je stvaranje zaokruženog doživljaja destinacije prezentacijom atrakcije zbog koje nas gosti najčešće posjećuju, a to je priroda – istaknula je direktorica TZ Sv. Ivana Zeline, Marinka Zubčić Mubrin.

Spajanje je osmišljeno i kroz glazbu i ritam, tako da svaka kuća ima svoju pjesmu i simbol. A svaka je dobila i svoju oznaku s dva QR koda. Prvi QR kod vodi na web stranicu kuće, a drugi na web stranicu visitzelina.hr gdje su sve kuće uključene u projekt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije