Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U obliku broja osam niče nova gradska špica

U Varšavskoj ulici otvorit će se tri nove terase s ukupno 600 mjesta, lokal u prolazu, ali i na -1 etaži centra
01. lipnja 2011. u 19:18 2 komentara 13 prikaza
'31.05.2011.,Zagreb - U sklopu Cvjetnog centra u planu je napraviti i takozvana nova spica u obliku broja 8\'. Sadasnjem prolazu koji sada postoji dodao bi se jos prolaz kroz Kino Zagreb Caffe bar, a
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački 'špiceri' uskoro će subotnji obilazak kafića moći produžiti kroz Trgovački centar Cvjetni sve do Varšavske ulice, gdje bi se do kraja lipnja trebali otvoriti kafići i restorani zbog kojih je Centar već najavljivan baš kao - 'nova špica'.

S potpisom Macchija

Na šetnici u obliku broja osam otvorit će se pet novih ugostiteljskih objekata, koji će svoje terase pridružiti već postojećima na Cvjetnom trgu, ali i onima u Varšavskoj ulici.

– U Varšavskoj ulici otvaraju se tri terase, tako da će i ta, do sada sadržajima relativno i nepravedno zapostavljena ulica, dobiti dodatne sadržaje – kazuje Benjanino Franić direktor trgovačkog centra Cvjetni.

Nove terase ukupno bi trebale imati kapacitet od 600 gostiju.

Osim na javnim površinama, špica bi se trebala proširiti i ispod zemlje, na etažu -1, gdje će niknuti 'Downtown check point' s restoranom, kafićem, igraonicom za djecu. Novi lokal nekadašnje Big Brother zvijezde Alena Macinića, Dark Mint Pleasure Bar, sljedeća je lokacija na "novoj špici", kao i lounge bar/kafić/restoran Renzo, koji će nuditi jela s potpisom chefa Stephana Macchija.

Bit će i roštilja

Najpopularnija lokacija u Cvjetnom, odmah pored uvjerljivo najpopularnijeg H&M-a, pripala je ranije najavljivanom G point baru. Duh nekadašnjeg kina sačuvat će bar Kino Zagreb, čija će zelena terasa sa živim drvećem i unutrašnjost kafića otvorena na obje strane činiti 'spojnicu' krugova koji tvore osmicu, a čija će ponuda biti obogaćena, kako kažu, vrhunskim roštiljem.

No, to nikako ne znači da će se, upozorava Franić, na terasi, na roštilju kakav nam najprije pada na pamet, pržiti ćevapi...

Simpatičan ugođaj mogao bi pružiti kafić 'Living Room', uređen, kako mu ime govori, kao dnevni boravak, koji će nuditi, uz ostalo, više od trideset vrsta čajeva.

Sve skupa sadržaj je to spomenute "nove špice" ili, ako ništa drugo, oštra joj konkurencija. Svi lokali redom će biti specifično uređeni, a i s ponešto drukčijom ponudom negoli je to uobičajeno.

Bit će tu sitnih zalogaja, prirodnih sladoleda...

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • Milkica:

    Bogu hvala na lounge barovima, kako smo do sad bez njih živjeli?! I bogu hvala na \"Living Roomu\" jer \"Dnevna soba\" bilo bi seljački.

  • jones:

    oho administratori su poceli raditi :) dakle da ponovim izbrisano sa malim slovima: ovaj clanak bi trebao nositi natpis placeni oglas