Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

U NSK su samo jučer 'opraštali' naplatu zakasnine

knjige
Boris Ščitar/PIXSELL
20.10.2015.
u 12:30

Više od dvjesto knjiga u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu (NSK) trebalo je biti vraćeno do 1. srpnja, a na čak šesto mail adresa otišla su upozorenja onima koji knjige kod sebe drže duže nego što bi smjeli.

Kako bi "išli na ruku" korisnicima, ali i kako bi osigurali da im se vrate knjige koje su kod nekog već godinama, iz NSK su jučer organizirali vraćanje posuđenih knjiga bez plaćanja zakasnine.

– Knjižnice se, u pravilu, rijetko odlučuju na takav dan. Mi ga isto nismo organizirali godinama, ali sad smo se odlučili na to, ne bismo li, na neki način, natjerali korisnike da nam vrate ono što nam duguju čak i po deseteljeće - objasnila je Dobrila Zvonarek iz knjižnice u koju korisnici uglavnom dolaze učiti pa se, samim time, objasnili su iz NSK, posuđuje nešto manje knjiga nego što Zagrepčani u prosjeku posuđuju iz neke od Knjižnica grada Zagreba.

Komentara 2

D1
da...100
13:33 20.10.2015.

Pravovremena vijest :)

D1
da...100
13:33 20.10.2015.

Pravovremena vijest :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije