Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prenamjena zgrade u vojarni Taborec

U novom Centru za mlade klizalište, knjižnica, kafić...

taborec
Željko Lukunić/PIXSELL
27.06.2015.
u 14:00

Plan je u siječnju 2016. godine raspisati natječaj. Taj smo projekt također prijavili i nadamo se da ćemo, ako ne sav, onda veći dio vrijednosti dobiti iz fondova Europske unije – najavio je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak

Jedna od postojećih zgrada u bivšoj vojarni Taborec sljedeće bi godine trebala postati novi Centar za mlade.

Iako jedan projekt prenamjene već postoji, Grad Samobor odlučio je uložili u ponovnu izradu projektne dokumentacije.

– Postojeći projekt je preskup pa smo se odlučili za ponovno projektiranje. Plan je u siječnju 2016. godine raspisati natječaj. Taj smo projekt također prijavili i nadamo se da ćemo, ako ne sav, onda veći dio vrijednosti dobiti iz fondova Europske unije – najavio je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak na Večernjakovoj tribini.

Sve brojnije aktivnosti

Tako će stara zgrada postati mjesto održavanja edukativnih radionica, bit će tamo prostor za učenje, sportske aktivnosti, koncerte...

– Novi prostori bit će posebno korisni za provedbu ERASMUS+ projekata putem kojih u Samobor sve češće dolaze mladi iz cijele Europe – rekla je Romina Galović, predsjednica Savjeta mladih Grada Samobora, koji zajedno s Gradom Samoborom i pojedinim udrugama mladih provodi ovaj projekt kako bi mladi u Samoboru dobili svu potrebnu infrastrukturu za edukativne, kulturne i zabavne aktivnosti te provođenje slobodnog vremena. Novi centar sastojat će se, kaže Romina Galović, od nekoliko ureda za udruge mladih, dvorane, prostorije za učenje/knjižnice, ugostiteljskog objekta, svlačionica, sanitarnog dijela, vanjskog klizališta te pripadajućeg prostora za opremu.

U traženje novog prostora krenulo se zbog sve brojnijih aktivnosti udruga mladih. Kako bi upoznali mlade s njihovim pravima, organiziraju se predavanja o mogućnostima studiranja u Europskoj uniji, stipendiranju, treninzi o tome kako pripremiti EU projekte, stručna osposobljavanja, razne start-up radionice, otvorene tribine mladih za rješavanje pitanja od njihova interesa...

Volonterski centar

– Buduće aktivnosti primarno će provoditi udruge u suradnji sa Savjetom mladih, uz koordinaciju s nadležnim tijelima lokalne samouprave kako bi prostorije bile optimalno iskorištene – kazala je Romina Galović te dodala da će provedba projekta pozitivno utjecati, kroz osobni razvoj mladih, i na napredak lokalne zajednice u cjelini. Također, do kraja 2015. godine trebao bi se pokrenuti i Volonterski centar Samobor koji bi koristio već sada premali postojeći gradski prostor za mlade Grada Samobora.

– Novim prostorom u vojarni moći ćemo intenzivnije provoditi programe i projekte za mlade, a prenamjenom zgrade prostorije će mladima biti stavljene na raspolaganje za svakodnevno korištenje – kazala je Romina Galović.

Komentara 1

Avatar h.hulkic
h.hulkic
14:33 27.06.2015.

Tako je ,samo zabava ,a ne rad!!Tko je još vidio raditi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije