Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U najmu gradskog prostora za kunu leži tisuću radnih mjesta

– Tražimo od grada da odgovori što je s poslovnim prostorima koji zjape prazni – rekao je predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević
17. svibnja 2012. u 13:52 4 komentara 4 prikaza
dragan kovacevic
Foto: arhiva VL

Zagrebački HNS nastavio je s inicijativom ''Otvorena vrata zatvorenih poslovnih prostora'' i pred Gradsko poglavarstvo donio kutiju s prijedlozima ljudi koji su im se javili. Naime, prije mjesec dana pozvali su građane da se jave s konstruktivnim prijedlozima što bi otvorili u gradskom prostoru, a potom bi se prostori dali istima u najam za jednu kunu, pod uvjetom da ih i urede.

– Željeli smo pokazati da inicijativa nije marketinški trik i naša akcija ne završava danas. U kutiji je potencijalnih tisuću do dvije radnih mjesta i tražimo od grada da odgovori što je s poslovnim prostorima koji zjape prazni – rekao je predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević i dodao da je Zagreb pred bankrotom, a druge političke stranke imaju politiku samo smanjivanja proračuna.

– Mi imamo drugu logiku. Iznajmljivanjem prostora povećat ćemo broj radnih mjesta – rekao je Kovačević i najavio početak kampanje za lokalne izbore, koji će se održati sljedeće godine na proljeće. Najavio je i formiranje savjeta za razvoj grada i pozvao sve stručnjake koji se žele pridružiti da to učine, bez obzira na to jesu li članovi stranke. Rekao je i da će HNS na izbore ići sa svojim kandidatom za gradonačelnika, što ne isključuje da će s partnerima, posebice sa strankama s kojima su u koaliciji na državnoj razini, raditi na strategiji razvoja Zagreba. Potpredsjednik HNS-a Tomislav Stojak nadovezao se na Kovačevićeve riječi i citirao Milana Bandića.

– Sam gradonačelnik na prošloj je sjednici Skupštine pozdravio inicijativu HNS-a. Ne želimo demagoške nego konkretne odgovore – rekao je Stojak. Druga potpredsjednica Vesna Roje spomenula je i poznate kavane Medulić i Korzo, koje su već godinama prazne i oblijepljene reklamnim plakatima te je predložila da Grad barem uredi izloge.

Biokemičarka Katalin Karikó
IZ KOMUNIZMA POBJEGLA U AMERIKU
Buran život znanstvenice koja je svijetu donijela spas od pandemije
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • mpfederer:

    večina praznih gradskih prostora u centru je u postupku povrata i grad s njima raspolaže samo do okončanja postupka i može potpisati ugovor o najmu samo do okončanja postupka. svi prostori su u lošem stanju i treba uložiti puno novaca ... prikaži još!a u njihovo uređenje, a to nitko ne želi jer postoji mogučnost da netko uredi prostor i za dva mjeseca mora iseliti, a nema pravo na povrat uloženih sredstava

  • Deleted user:

    A što će biti s onima koji su u susjedstvu unajmili prostor po realnoj ciijeni. Čovjek se uistinu zapita čemu političarima služi mozak?

  • Novinar:

    U prethodna dva posta su dobro opisani razlozi zašto prostori zjape prazni. Isto tako pitam se što će se u tim prostorima eventualno pokrenuti? vidi se da naši političari vrlo površno pristupaju problematici.