Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez suglasnosti

U Mesničkoj svaki dan prometni policajci jer nije sigurna za pješake

Mesnička ulica
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
29.10.2014.
u 10:15

Za nepravilnosti u regulaciji prometa u obnovljenoj ulici zna i Uprava prometne inspekcije Ministarstva prometa

Pješaci u Mesničkoj ulici nisu sigurni. Potvrdila je to i Policijska uprava zagrebačka koja nije dala suglasnost za regulaciju prometa kakva je uspostavljena u obnovljenoj ulici u središtu grada.

Kažnjavanje vozača

– Na drugi način označene su površine za kretanje pješaka, a za što do današnjeg dana nije tražena, niti dana, naša suglasnost – kažu u PU zagrebačkoj.

Policija je već upozorila gradski Ured za promet i gradonačelnika Milana Bandića da u Mesničkoj nedostaju prometne oznake, no odgovor nije dobila.

– Kako bi se povećala sigurnost pješaka, nadležnima u Gradu Zagrebu uputili smo pisani zahtjev za izmjene i dopune nove prometne signalizacije, o čemu smo obavijestili i Upravu prometne inspekcije u Ministarstvu pomorstva, prometa i veza – dodali su u PUZ-u.

Kako bi barem privremeno osigurali pješake dok se Mesnička ulica ne osigura propisanim prometnim znakovima, svakodnevno na križanje te ulice s Ilicom šalju prometne policajce koji dežuraju.

– Ovisno o ostalim poslovima i radnim zadaćama, usmjeravamo policijske službenike na nadzor prometa u Mesničku ulicu kako bi svojom nazočnošću preventivno djelovali na sve sudionike u prometu, odnosno kako bi sankcionirali prometne prekršaje – kazali su u PUZ-u.

Da se ne poštuje ograničenje brzine od 30 kilometara na sat, svjedoci su i stanari koji su već prosvjedovali, pisali peticije i jasno dali do znanja da su u Mesničkoj nesigurni.

Čeka se zamjena

– Rijetko se koji vozač pridržava ograničenja, a one koji to čine, drugi automobili pretječu, što stvara još veću opasnost – kazao je stanar Mesničke ulice Dragan Dragojević te dodao da je prekršen i zakon koji propisuje da se kolnik i nogostup moraju fizički odvojiti kako bi se osiguralo pješake, naročito za vrijeme kiše i poledice.

Stanari još čekaju i skidanje nove rasvjete, takozvanih titrajućih katadioptera, a iako je prema obećanjima gradonačelnika Milana Bandića i gradske uprave njihovo uklanjanje trebalo početi jučer, to se nije dogodilo.

>> Katadiopteri u Mesničkoj će se zamijeniti i postaviti 'jastučići'

Komentara 21

IN
Inat
19:49 29.10.2014.

Bandič je bio loš gradonačelnik.

VI
Vito
13:21 29.10.2014.

Nexus 29.10.2014 u 11:08h Ne znam jeste li iz Zagreba, ali pretpostavljam da niste. ___________ Zašto? ___________ Pa zbog vašeg pisanja o postavjanju radara u ulicu koju "devedesetdevet" posto (99 %) koriste saborski zastupnici i ostali državni službenici u privatnimatnim i državnim vozilima sa službenim vozačima _____________ Tko će kolegi naplatiti kaznu???? __________ U članku piše - one koji se pridržavaju propisane brzine pretječu druga vozila. ___________ Zar Vam nije jasno da "obični" stanovnik tog dijela grada jednostavno mora voziti sporo, jer nema novaca za kaznu, a pretječu ga službena vozila i službeni vozači koji znaju da im "nitko ništa ne može"

PK
puši kurac
11:06 29.10.2014.

najvažnije u cijeloj priči je da nitko nije kriv i nitko ne odgovara!! ŽIVJELA HRVATSKA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije