Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrili Zagreb

U Mesničkoj novi hostel, vlasnici Hrvat i Korejac, a prima samo korejske turiste

29.05.2014., Zagreb Mersnicka 5, hostel Love Croatia, u vlasnistvu gdina Filipa Oblaka i koreanca Seoung Hoon Kima. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
30.05.2014.
u 15:00

Službeno otvorenje hostela, vlasnika Filipa Oblaka i Seoung-Hoon Kima u Mesničkoj je danas kad dolazi i korejski ambasador u Zagrebu. U godinu dana glavni hrvatski grad posjetilo oko 5000 više Korejaca

U hodniku je hostela na desetke cipela i tenisica. Na putu do dnevnog boravka sve je na korejskom, od turističkih prospekata, tipkovnice na računalu do televizijskog programa. U kuhinji pripremaju samo korejsku hranu. Riječ je, naime, o hostelu Love Croatia koji se danas službeno otvara u Mesničkoj ulici.

Samo za Korejce

Specijaliziran je samo za korejske turiste u Zagrebu. Ideja je to 28-godišnjeg Filipa Oblaka i njegova prijatelja 30-godišnjeg Seoung-Hoon Kima koji su se prije šest godina upoznali na studiju u Americi. Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u samo godinu dana broj korejskih turista u Zagrebu porastao je za nevjerojatnih 370 posto. Lani ih je bilo 1931, dok ih je ove godine više od sedam tisuća.

– Korejci najčešće putuju sami, pa vole hostele, jer je opuštenija atmosfera i mogu se upoznavati i družiti s drugima. Došli smo na tu ideju jer ih u Zagreb dolazi sve više i više i želimo im pružiti ugodan boravak da se osjećaju kao kod kuće – kazao je Oblak.

Hostel ima ukupno 27 ležaja, raspoređenih u sedam soba, a noćenje stoji od 15 do 100 eura, ovisno o broju kreveta u sobi.

Gosti oduševljeni idejom

Iako tek danas organiziraju službeno otvorenje i tulum dobrodošlice, već su, kažu, bukirani za nekoliko mjeseci. Tamo smo susreli i 25-godišnje Korejke Chan-Mi Park i Ee-Seul Seo koje su oduševljene smještajem i gradom.

– Jako nam je ugodno i sviđa nam se što se ovdje možemo družiti sa sunarodnjacima. Tako nam je i lakše snalaziti se, jer smo prvi put u Zagrebu – istaknule su turistice. Gosti, također, na raspolaganju imaju i osobni prijevoz od kolodvora ili aerodroma do hostela i natrag.

– Preselio sam se u Zagreb tek prije nekoliko mjeseci i jako mi se sviđa. S obzirom na novi trend, vjerujem da ćemo imati puno posla - uzbuđen je vlasnik Korejac. Na otvorenje će danas u 19 sati u hostel Love Croatia doći i korejski ambasador.

Luksuzni hostel u Kranjčevićevoj na pet etaža

Bum smještaja za mlade: U godini niklo 40 hostela

Komentara 8

Avatar pavo24
pavo24
16:44 30.05.2014.

Bravo! Japanci, Korejci i ostali azijati koji posjećuju Zagreb su mi najdraži gosti. Baš su mirni, pristojni i koliko čujem dobro troše.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:24 30.05.2014.

Bravo za ove mlade poduzetne ljude! Ne vrijedi kukati i cekati da drzava rijesi problem zaposljavanja, nego upregnuti vijuge mozga i traziti poslovnu priliku. Mislim da im je ovo tek poceta (zagrijavanje) za iduce projekte. Sretno!

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
21:36 30.05.2014.

Mozda su kreveti prekratki za Hrvate ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije