Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKSUZ U JEDNOJ ULICI

U Masarykovoj dizajnerska odjeća, sushi i pseća pekarnica

masarykova
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/9
26.06.2014.
u 09:10

Najam prostora od 40 četvornih metara plaća se i do dvije tisuće eura mjesečno

Visoka moda i skupi lokali posljednjih su godina svoje mjesto našli u Masarykovoj ulici pa je ta kratka zagrebačka ulica postala meka za kupce veće platne moći kojima je stvar prestiža imati “krpice” svjetski poznatih dizajnera. A za obične građane u toj ulici kao da više nema mjesta.

Potražnja za ovakvom vrstom robe, kažu prodavači u luksuznim trgovinama, ograničena je, ali ipak postoji, a kupuju je osobe koje cijene male serije. Osim što traže luksuz za sebe, takvi kupci isto žele i za svoje četveronožne ljubimce, zbog čega su Gordana Steinbauer Serdar i Maja Kolman Maksimiljanović odlučile na broju 19 otvoriti prvu u gradu, ali i u Hrvatskoj, pseću pekarnicu. Slastice za pse HOV HOV ručno radi obitelj iz Slovenije, no poslovne partnerice i vlasnice planiraju na jesen pokrenuti proizvodnju u Hrvatskoj. Svi proizvodi napravljeni su od zdravih, lako probavljivih sastojaka, s malo kalorija, prikladni za sve pasmine, i to od organski uzgojenih namirnica bez aditiva i konzervansa. Piškote za pse od 150 grama, primjerice, stoje 37 kuna, kost od divljači 14. Usto, moći će se naručiti i torta od mesa, a stajat će 140 kuna. Već odavno svoje mjesto u Masarykovoj ima i Maria store, koji robu naručuje od prestižnih robnih kuća. Tako se svojedobno u toj trgovini mogao kupiti xl-ceker Azzedinea Alaije od perforirane kože koji je stajao 35.990 kuna.
Prije nekoliko dana svoja je vrata otvorio i GANT, vodeća globalna trgovina sportske i casual odjeće.
– Djelatnici susjednih lokala već su nam poželjeli dobrodošlicu i rekli da im je promet uobičajen u tjednu, u svako doba dana, a jedino se izdvajaju subote, kad je kupaca manje – kažu zaposlenice GANT-a te dodaju da su vlasnici dugo tražili odgovarajuću lokaciju.

Prije nekoliko mjeseci trgovinu je otvorila i robna marka nizozemskog nogometaša Cruyff Classics, s tenisicama koje stoje i do tisuću kuna, a lokal s japanskim sushijima Ginger Sushi također je novost u ulici. Da ih vlasnik ne tjera iz prostora jer želi pokrenuti vlastiti obrt, na svojem bi mjestu ostali i zastupnici BergHOFF-a, eksluzivnog posuđa.
– Došli smo prije dvije godine i išlo je odlično. Uspijevali smo pokriti i režije te sve doprinose, koji su veliki – kaže Radmila Marić te dodaje da su za 40 kvadratnih metara plaćali dvije tisuće eura.
A zbog visokih nameta zatvara se Reflections, jedan od starijih dućana na početku Masarykove. Natpis “velika rasprodaja radi zatvaranja” na njihovim vratima stoji već neko vrijeme, ali građani, kažu prodavačice, gotovo i ne ulaze, što nije slučaj s trgovinama u nedalekoj Teslinoj ulici.

>>Porezna zatvorila slastičarnicu Zagreb zbog viška od 500 kn!

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
19:06 26.06.2014.

Ne plaća se najam, već zakup prostora, a taj je očito precjenjen jer se svaki čas nešto zatvara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije