Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet stripa

U Kačićevoj suvenirnica underground stripa

strip
Marko Lukunic/PIXSELL
25.07.2012.
u 08:00

Majice s porukama, skulpture, razglednice, suveniri, ali bitno drukčiji od onih na koje smo se naviknuli; dio potpisuje Lavanderman

Ljubitelji hrvatskog underground stripa došli su na svoje. U Ulici Andrije Kačića Miočića 10, u blizini kafića-knjižnice Kota i kluba Svijet stripa, nedavno se otvorio – Prokopani brodolom. U njemu se nalaze bedževi, majice, šalice, torbe, upaljači, magneti, razglednice, skulpture hrvatskih autora tzv. underground stripa – stripa koji se ponešto razlikuje od stripova s kioska, odnosno svima nam dobro poznatih stripova koji nalikuju na hollywoodsku poetiku akcijskih filmova.

– S obzirom na to da su se majice dobro prodavale, prijatelj je došao na ideju da otvorimo specijalizirani dućan. Ti stripovi nisu napravljeni da budu komercijalni, nego im je cilj pokazati nešto drugo, propituju sebe, druge, izražavaju... – kaže 33-godišnji akademski kipar Miro Zupa, čiji izlošci se za sada mogu vidjeti.

– Ideja je da promoviramo hrvatsku underground strip scenu.

“Nakon sedme poplave odlazim u pustinju, Stjecajem okolnosti nisam uviđavan, Poružnila ti bajka, Nečastivi, okani se Hrvatica, Ne mogu, to je jače od mene”, neke su od rečenica Zupinih stripovskih junaka. A uskoro u trgovinu dolaze i suveniri slavnog hrvatskog strip junaka – Lavandermana pa će tako Prokopani brodolom postati jedino mjesto na svijetu gdje svi obožavatelji mogu kupiti njegove suvenire. Cijene su komercijalne pa majice, primjerice, stoje 80, a skulpture otprilike 250, 300 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije