Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže zabranu

U ime obitelji: Queer Zagreb opet širi mržnju i nesnošljivost

željka markić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.04.2014.
u 11:38

Zahtjev je upućen i Policijskoj upravi zagrebačkoj i Ministarstvu kulture. Naime, kako javljaju iz Udruge, Ministarstvo kulture financira aktivnosti Queera novcem poreznih obveznika

Udruga U ime obitelji uputila je ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću zahtjev za preispitivanje poziva i zabranu okupljanja koje organizira Queer Zagreb.

  – Okupljanje pod nazivom “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” zakazano je za 17. travnja u Vip Klubu u Zagrebu, s namjerom širenja nesnošljivosti i mržnje prema članici U ime obitelji dr. Željki Markić, kao i prema drugim podupirateljima inicijative U ime obitelji. Iz samog naslova i pozadine poziva u kojoj stoji glasački listić za provedbu referenduma o braku, održanog 1. prosinca, vidljivo je da je okupljanje usmjereno radi širenja mržnje i nesnošljivosti te je usko vezano za uspješno održani referendum o ustavnoj zaštiti braka kao životne zajednice žene i muškarca, poručuju iz Udruge.

Zahtjev je upućen i Policijskoj upravi zagrebačkoj i Ministarstvu kulture. Naime, kako javljaju iz Udruge,  Ministarstvo kulture financira aktivnosti Queera novcem poreznih obveznika.

  – U ime obitelji u tri je navrata zatražila preispitivanje i prestanak financiranja platformi i portala koje šire govor mržnje, no nije dobila odgovor. Festival i platforma agresivnih homoseksualnih aktivista i lobista koju, između ostalih hrvatskih institucija, financira i Ministarstvo kulture, nastavlja sa širenjem nesnošljivosti i mržnje prema svim neistomišljenicima. Namjernim iznošenjem neistina, ismijavanjem, vrijeđanjem i poticanjem na mržnju prema osobama koje se zalažu za brak kao zajednicu žene i muškarca i za zaštitu djece od mogućnosti da ih posvajaju homoseksualni parovi nastoji se zastrašiti sve neistomišljenike i ograničiti slobodu govora u Hrvatskoj. Jer, ako kažete da je u interesu djeteta da ga odgajaju biološki otac i majka ili zajednica koja je ovoj najsličnija, izlažete se napadima, šikaniranju i vrijeđanju Queera i sličnih lobističkih grupa koje izravno narušavaju sigurnost i integritet svih podupiratelja U ime obitelji.

Udruga U ime obitelji želi skrenuti pozornost na česte napade na svoje volontere i podupiratelje tijekom izjašnjavanja građana o potrebi raspisivanja referenduma te smatra kako bi održavanje najavljenog okupljanja poticalo daljnje nasilje i širilo nesnošljivost. Očekuju da Ministarstvo kulture prestane financirati takve portale, a da "ministar Ostojić osigura jednaku zaštitu svim građanima – i onima koji podupiru odnos njega i njegove vlade prema braku i obitelji i onima koji ga drže nedemokratskim i protiv interesa djece, braka i obitelji".

>> Zbog Alfierove izjave, udruga U ime obitelji traži ispriku od HRT-a

Komentara 64

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
12:50 04.04.2014.

OK, nema love za djecu oboljelu od dijabetesa, nema love za zapošljavanje mladih a ima 13 milijardi kn za razne "udruge" !?!??!?!!? Koje rade šta ?! Vrijeđaju, napadaju (verbalno i fizički) i naravno paradiraju!!! Sramota !!! Smanji porez i ukinii financiranje "nevladinih" udruga, neka se financiraju nevladinim novcem (čitaj našim)!!!!!! Dosta!!!

CE
cenzura
12:43 04.04.2014.

Oooo...dogo nam nije bilo homoseksulaca na portalu!!!! Sad će se postavit na zadnje noge čim se netko drzne uopće upitat od kud im pare za organizaciju ovakovih nakaradnih zbivanja. Naravno, plaća ih država kao i slične udruge kako bi skrenulii pozornost javnosti s kriminala, propadanja, nazadovanja....

JM
jezero-matica
12:26 04.04.2014.

U ime obitelji: "Queer Zagreb opet širi mržnju i nesnošljivost"Zasto ih mi porezni obaveznici moramo placati za Nedjela koja cine! Tzv.razne Udruge civilnog drustva itd.Smo platili prosle godine:13 milijardi i 780 miliona kuna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije