Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U gradu rasprodane sve brnjice, trovaču kaznena prijava

Prijava će biti podnesena u utorak, nakon što završi potpisivanje peticije protiv nekontrolirane prodaje otrova u gradu
02. ožujka 2013. u 11:46 32 komentara 8 prikaza
brnjica,portal
Foto: Filip Brala/24sata

Vlasnici pasa, u strahu od otrova koji je u posljednja dva tjedna postavljen na čak 42 lokacije diljem Zagreba, pokupovali su gotovo sve brnjice u gradu. Udruge za zaštitu životinja su kao jednu od mjera kako spriječiti psa da pojede nepoznatu tvar s tla navele upravo stalno nošenje brnjica u šetnji, pa ljubimci u grad sada van iz kuće idu isključivo sa zaštitom oko njuške.

– U posljednjih nekoliko dana ostali smo gotovo bez svih brnjica. Naravno, količina koja nam je ostala ovisi o veličini brnjice, ali gotovo su sve vrste rasprodane su – objasnila je prodavačica u Pet Centru u Heinzlovoj ulici te dodala kako su nove brnjice naručene i uskoro će stići. A uskoro će se i protiv zasad nepoznatog trovača podići prva kaznena prijava. Najavili su to članovi Društva za zaštitu životinja Kanellos.

– Prijavu ćemo podnijeti Državnom odvjetništvu u utorak, nakon što bude završeno potpisivanje peticije – objasnila je Zvjezdana Rajetić iz Kanellosa, čije će društvo peticijom zahtijevati da se što prije otkrije trovač pasa i da se zabrani nekontrolirana prodaja otrova. Za ponedjeljak od 16 sati građani iz Facebook grupe “Zaustavimo trovanje pasa” najavili su na Trgu bana Jelačića okupljanje na mirnom prosvjedu, uz potpisivanje peticije koja je trenutačno dostupna u veterinarskim ambulantama diljem grada, kao i u pet shopovima te veterinarskim ljekarnama. Grupa koja organizira mirni prosvjed ima već gotovo 7000 članova.

>>Ovo je 20 lokacija u Zagrebu na kojima je uočen otrov za pse!

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • chemica:

  Ajde stavi brnjicu na čivavu.

 • tesla moj ponos:

  Napokon brnjice !

 • Avatar kontraadmiraI
  kontraadmiraI:

  Ovo je i tragikomično i bizarno. Jedino su otrovom naveli šetače pasa da se drže zakona i reda tj. da psima stavljaju brnjice. Pitanje je kako ih disciplinirati da pse vode na uzici umjesto što životinje bezglavo jure među ljudima ... prikaži još!a (recimo Maksimir i sl.), da ih ne puštaju na površine koje nisu predviđene za pse i da kupe izmet za njima.