Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manje parkirališta

U gradu brišu parkirna mjesta koja su od hidranta udaljena do 3 m

parking
Igor Capan/VLM
Autor
Igor Capan
21.02.2013.
u 19:43

Prema evidenciji Vodoopskrbe i odvodnje, u Zagrebu je oko 23.000 hidranata, a polovica se nalazi u užem dijelu grada

U Zagrebu se ovih dana smanjuje broj parkirnih mjesta, a radove izvode djelatnici Zagrebparkinga. Na postavljeni upit zašto su ovog tjedna njihovi djelatnici uklanjali vodoravne oznake za parkirna mjesta i označavali zabranu parkiranja, iz Zagrebparkinga su odgovorili kako su "navedeni radovi izvršeni po izdavanju rješenja Gradskog ureda za ukidanje parkirnih mjesta u blizini 3 metra od hidranta, po zahtjevu Stožera za krizne situacije. Daljnja ukidanja zavise o vremenskim prilikama".

Pavle Kalinić, pročelnik gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama, još se u srpnju 2011. godine pohvalio kako je njegov ured, odmah po izglasavanju izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti na cestama u Hrvatskom saboru (srpanj 2011.), poslao zahtjev Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet za provođenjem zakona. Kalinić je dodao kako je baš na inzistiranje njegova ureda dopunjen članak 82. zakona te kako je slična situacija i u zapadnoeuropskim zemljama i Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema evidenciji Vodoopskrbe i odvodnje, u Zagrebu je oko 23.000 hidranata, a gotovo polovica nalazi se u užem dijelu grada. Prije dvije godine iz gorespomenutog gradskog ureda te Zagrebparkinga su tvrdili kako neće biti zahvaćeno previše parkirališnih mjesta, ali prema viđenom u nekoliko ulica oko Kvaternikova trga, smanjenje je od 3 do 5 posto.

>> Zagrebparkingu mjesečno na račun dolaze 1,609.662 kune

Ključne riječi

Komentara 5

BU
BubyZG
21:42 21.02.2013.

Zašto TRI metra ? Dovoljno je da hidrant bude slobodan pola metra lijevo i desno, da bi se na njega mogli priključiti vatrogasci, vozila Čistoće i sl. i da bude propisno i vidljivo obilježen vertikalnom signalizacijom. Zašto se iživljavati kroz nepotrebno stroge zakonske propise ?

VI
Vito
08:08 22.02.2013.

21.02.2013. u 21:42h BubyZG Prema tvojim zahtjevima donosim odluku da svako vozilo koje ima "vrata" na stražnjoj strani ne smije biti parkirano centimetar dalje od već parkiranog vozila Tako se dobiva jedno parkirno mjesto na 150 parkiranih vozila, čime se se povećava parkirni prostor. Budući je dokazano video zapisom da se vozila mogu parkirati jedno iza drugog, između dva već parkirana, donosim odluku o takvom parkiranju Kome nije jasno nek potraži na twitter-u i youtube-u Tamo će vidjeti kako se uz "ručnu" parkira između dva vozila udaljena točno za jedan "mini", "točno u milimetar"

VI
Vito
08:15 22.02.2013.

21.02.2013. u 21:42h BubyZG - Zašto TRI metra ? ZATO što treba prostora za manevriranje vatrogasnom opremom Očito nikad nisi, na sreću, imao posla s vartrogascima pa ih nikad nisi vidio kako se muče oko "zatrpanih" hidranata da bi uopćeće mogli staviti priključak, kamoli na njih prikvačiti cijevi "Uzmi" si malo vremena i pogledaj po zgradama Možda ćeš na starim zgardama vidjeti posivjeli trokut s nekakvim slovima, brojevima i strelicama Nekad su s tim trokutima na zgradama obilježavali gdje se nalaze hidranti ispred zgrada Mnoge oznake su "nestale" Mnogi hidranti više nisu na mjestima na koja upućuju trokuti na zgradama Nastavak na slijedećem komentaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije