Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtka Franck uz Auto Zubak ušla u suzakup prostora na Trgu

U Gradsku kavanu ujutro na kavu pa navečer i na ples i druženje

 Gradska kavana na Trgu bana Jelacica.
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
12.01.2015.
u 14:11

Planiramo iskoristiti puni potencijal te lokacije i uvesti nove sadržaje, kažu u Francku. Koncept navodno radi Tomo Ricov iz Peperminta

Gradska kavana, jedan od simbola zagrebačkog glavnog trga i prostor u zgradi zaštićenog kulturnog dobra, nakon četiri godine pod zakupcem, tvrtkom Auto Zubak ponovno će u preuređenje, ali i "suzakup". Zatvorena još od sredine prosinca 2014. kavana, barem prema prvim planovima, osim već tradicionalne namjene, postat će i mjesto večernjeg okupljanja uz bogat glazbeni program.

Detalji još u tajnosti

Tako su barem najavili iz tvrtke Franck, koja u suradnji s Auto Zubakom ulazi u suzakup ovoga vrijednog gradskog prostora, kojim će od završetka preuređenja upravljati upravo podzakupac – tvrtka Franck.

– Riječ je o jednom od strateških projekata kompanije u ovoj godini u kojoj planiramo dodatno povisiti razinu usluge i sadržaja te tako iskoristiti puni potencijal koji ova lokacija nudi, poručili su iz Francka, koji će, između ostalog, preuzeti obvezu financiranja preuređenja prostora.

Koliko će novca uložiti, kakav je budući interijer Gradske kavane i njezin programski sadržaj, u Francku trenutačno drže u velikoj tajnosti, poručujući tek kako će građani sve detalje saznati na vrijeme.

– Ova koncepcija rada ponudit će dodatne sadržaje koji će prostor učiniti atraktivnim mjestom okupljanja tijekom cijeloga dana, počevši od ispijanja kave pa sve do večernjih sati – kazali su.

Podsjetimo, Gradsku kavanu gradonačelnik Milan Bandić u desetogodišnji je zakup dao još 2009. Auto Zubaku s mjesečnim najmom od 64.000 kuna, a Auto Zubak kao zakupac u obnovu je tad uložio 12 milijuna kuna. Tada je zahvaćena obnova instalacija i cjelokupnog unutrašnjeg i vanjskog prostora, a za osmišljavanje novog izgleda kavane bio je zadužen arhitekt Ante Vrban.

Postala tek kafić u centru

Novo preuređenje uslijedilo je u 2013. i kavana je bila zatvorena oko godinu dana. Nadao se tad dio građana da će se urediti i prostor za pušače, no zakupac je poručio da to nisu mogli napraviti jer nisu mogli odvojiti posebni ventilacijski sustav od centralnog.

>> Pogledajte kako je raskošno preuređena Gradska kavana

Nakon posljednjih preuređenja dio građana smatrao je da je kavana izgubila svoj povijesni štih – nekad su u njoj kavu pili književni velikani, predsjednici, filmski oskarovci, a danas je ona tek kafić u centru. Najnovijim najavljenim preuređenjem, prema nagađanjima, programski dio i cijeli koncept Franck bi prepustio, između ostalog, i Tomi Ricovu, poznatom po organizaciji popularnih događanja i vlasniku kluba Pepermint.

– To je djelomično točna informacija, no ništa nije dogovoreno ni finalizirano pa nemam komentara o detaljima i daljnjim planovima. Ne mogu, dok se sve ne dogovori, otkrivati ništa – ogradio se Ricov.

Ni u Francku nisu dodali kada bi službeno započelo njihovo preuređenje, ni koliko bi radovi potrajali, kao ni detalje oko suzakupa s Auto Zubakom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije