Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U gradskim vrtovima posađene prve voćke

Gradski vrtovi idealan su bijeg od gradske vreve za ljubitelje prirode i zdrave hrane
14. svibnja 2013. u 17:00 0 komentara 9 prikaza
gradski vrt
Foto: Jakov Novak/VLM

Gradski vrt u Čavoglavskoj ulici prvi je otvorio svoja vrata Zagrepčanima. Podnevno sunce nije spriječilo desetak entuzijasta da se prime posla i pripreme zemlju za sadnju.

Nakon upoznavanja s novim susjedima po vrtu, krenula su prva okopavanja, svatko na svojoj parceli i svatko sa svojom tehnikom. Mladi bračni par ručno je čistio korjenje, pored njih malo iskusniji Pavlo Đure već posložio red sadnica rajčice, dok se u pozadini čuo rad motornog pluga nekoliko parcela dalje.

-Davno sam se bavio vrtlarstvom, sada sam u mirovini i rad u vrtu je upravo ono što mi treba da korisno provedem svoje vrijeme i maknem se iz stana u prirodu- objasnio nam je svoje motive za rad u vrtu Đure.

Trenutni koncesionari parcela imaju pravo korištenja vrtova dvije godine, a inspekcije će provjeravati održavaju li ga pravilno. U slučaju zapoštenosti koncesija se predaje nekom drugome.


Kako se sada čini, takvih slučajeva neće biti.

 

  Mail: leteci.reporter@vecernji.n

 

Mail: leteci.reporter@vecernji.net

 

Twitter: @LeteciReporter

 

Web stranica: vecernji.hr/leteci

 

Facebook: Facebook.com/ZagrebVecernjiList

 

Telefon: 01/6300-455

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.