Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glasovi i koalicije

U gradskim četvrtima borba za predsjednike

glasački listić
Grgur Žućko/PIXSELL
27.06.2013.
u 10:30

Rok do petka - 
Do kraja tjedna trebala bi biti poznata sva imena novog vodstva

Iako se vlast na gradskoj razini već oformila, za vodstva u vijećima gradskih četvrti bitka tek slijedi. 

Biraju se i zamjenici 

Jučer su održane prve konstituirajuće sjednice, a trajat će sve do petka dokad bi trebala biti poznata imena svih 17 šefova vijeća, kao i njihovih zamjenika. Ni mjesec dana, koliko je prošlo od lokalnih izbora, nije bio dovoljno da se izabrani vijećnici dogovore o rasporedu pa se predsjednici traže i tajnim glasanjem. Da ni SDP, unatoč relativnoj većini osvojenih mandata u 12 od 17 gradskih četvrti, ni HDZ s njih četiri, nemaju lagan posao, potvrdila je konstituirajuća sjednica u vijeću Donje Dubrave. Ondje je nositelj liste Milana Bandića, Milan Draženović uspio s HSP-om Ante Starčević i HRAST-om te bivšim SDP-ovcem Zdravkom Žvorcem preuzeti vlast. Uz Donju Dubravu, konstituirana su samo još četiri vijeća. Za predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete izabran je Marijan Tomurad s Bandićeve liste. On je dogovorio koaliciju s HDZ-om pa je njihov čelnik u Sesvetama Dražen Markota potpredsjednik. Novi je predsjednik Vijeća četvrti Gornja Dubrava Miroslav Miličević (HDZ), a potpredsjednik nezavisni Franjo Novosel. 

– Dobili smo jednog predsjednika, a u Sesvetama potpredsjednika. S obzirom na dobar rezultat koji smo postigli u odnosu na prije četiri godine, očekujemo da ćemo imati još nekoliko vodećih ljudi u četvrtima – kazao je Andrija Mikulić, šef gradskoga HDZ-a. 

Jednak broj glasova

Na čelu Vijeća Peščenica – Žitnjak ponovno će biti SDP-ovac Dragan Vučić, a u Vijeću četvrti Podsljeme predsjedničku je dužnost dobio Bandićev kandidat Krešimir Kompesak. Članovi Vijeća Trnja nisu uspjeli izabrati predsjednika.

- U sijedu imamo novu sjednicu jer je rezultat bio izjednačen sa po sedam glasova za HDZ i SDP – kazao je nezavisni Krešimir Končić.

>>Bandić je uspio u Skupšini, ali je poražen u kvartovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije