Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika gorica

U Gorici se već parkira jeftinije putem aplikacije ParkWallet

parking
11.11.2014.
u 08:00

Zagreb je prvi najavio novu uslugu, no do danas ona nije uspostavljena. Predviđa se da će Zagrepčanima biti moguća sljedeće godine

Plaćanje parkiranja pametnim telefonima bez provizije operatora zasad jedini u Hrvatskoj imaju mogućnost Velikogoričani. Iako je Zagreb uslugu najavljivao još prije više od godinu dana, ona do danas nije zaživjela. Prema informacijama iz tvrtke, na uvođenju aplikacije se radi, no čekaju se još odluke Hrvatske parking udruge.

Sustiže sms

Za razliku od Zagrepčana koji će takozvani ParkWallet moći koristiti tek sljedeće godine, njime se od lipnja koriste velikogorički vozači, a prema informacijama iz VG komunalca, na modernu uslugu već se priviknulo 13 posto korisnika.

– Putem parkirnih aparata proda se oko 35 posto karata, SMS-om oko 48 posto, putem ParkWalleta oko 13 posto te prodajom u trgovinama oko 4-5 posto – kazao je čelnik tvrtke Dragan Perić. Dodao je da su zadovoljni kako su građani prihvatili aplikaciju koja je do sada SMS-u oduzela između 20 i 25 posto plaćanja.

Besplatan i Wi-Fi 

– Trend korištenja ove usluge je i dalje u porastu upravo zato što ParkWallet aplikacija omogućava jednostavnije i jeftinije parkiranje. Plaćanje parkiranja pametnim telefonima i kreditnim karticama, bez plaćanja troškova SMS-a, snizilo je troškove građanima i do 30 posto – kazao je Perić te dodao da operatori naplaćuju uslugu od 65 do 69 lipa po SMS-u.

Također je dodao da je Grad osigurao građanima besplatan Wi-Fi na svome području pa je usluga dostupna svima koji imaju moderne mobitele. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije