Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska imovina

U godinu dana ilegalno useljenima dodijeljeno 266 gradskih stanova

stanovi
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
10.06.2014.
u 09:37

Svi koji na vrijeme nisu predali zahtjev za legalizaciju korištenja stana bit će iz njega izbačeni, zahtjev za ozakonjenje bespravnog useljenja podnijelo njih 899

Od 1260 bespravnih korisnika gradskih stanova, koliko ih je evidentirano u ožujku 2013., njih 899 podnijelo je zahtjev da svoj status legalizira.

Povjerenstvo osnovano za razmatranje svakog posebnog slučaja odobrilo je stanovanje u gradskim nekretninama za 266 najmoprimaca, uz dogovorenu najamninu za njih 252, dok je ostalih 15 dobilo status zaštićenih najmoprimaca. Oni pak koji nisu iskoristili pravo da pokušaju legalizirati svoj status iz stanova će biti – izbačeni.

– Odlukom koju je donijela Gradska skupština u otvorenom roku do 31. ožujka 2013. bilo je moguće podnijeti zahtjev. Protiv osoba koje to nisu učinile u predviđenom roku nastavit će se parnični ili ovršni postupak radi iseljenja i predaje stana – kazali su iz gradskog Ureda za imovinsko-pravne odnose.

Grad Zagreb na raspolaganju ima 6546 stanova, ne uključujući one u naselju Sopnica – Jelkovec koji se dodjeljuju kao javno najamni stanovi, a korisnike gradskih nekretnina, kažu iz mjerodavnog ureda, redovito se kontrolira.

– Putem zaštitarske službe, redovitim i izvanrednim kontrolama, i na druge načine kontinuirano se kontrolira način korištenja gradskih stanova te se u slučaju protupravnog useljenja poduzimaju zakonski predviđene mjere – objasnili su iz Ureda za financije.

>>Izbrisani s liste za dodjelu stana jer već imaju i stan i veća primanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije