Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijave

U Gimnaziji deset mjesta, u Strukovnoj manjka strojara

upisi
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
01.07.2010.
u 13:44

Višak prijava bio je za zanimanje prodavača, konobara, kuhara, frizera, pedikera... a interes je najmanji za tokarsku i bravarsku struku

Nakon prvoga kruga prijava, u Gimnaziji “Velika Gorica” ostalo je pet slobodnih mjesta u četiri prva razreda opće gimnazije te isto toliko slobodnih mjesta u jedinom razredu prirodoslovno-matematičke gimnazije.

U opću gimnaziju upisalo se 107, a u prirodoslovno-matematičku 23 učenika. Prag za upis bio je 50 bodova.

Djevojke bi u trgovinu

– Ulazimo u drugi krug prijava zbog slobodnih mjesta, ali vrlo smo zadovoljni kvalitetom prijavljenih učenika, posebno onih u prirodoslovno-matematičkom smjeru – kaže ravnateljica gimnazije Brankica Žugaj. Ekonomska škola također je popunjena. Za tri razreda ekonomista prijavilo se baš onoliko učenika koliko je bilo potrebno s obzirom na to da je mjesta trebalo ostaviti i ponavljačima. Interes za upis u jedini razred prodavača bio je, pak, mnogo veći od kapaciteta.

Prag za upis u razrede ekonomista bio je 46 bodova, a za prodavače, zanimanje koje posebno privlači djevojke, nije bilo bodovnog praga, nego se formirala rang-lista.

Onima koji se nisu uspjeli upisati u željeni razred kao nada ostaje drugi krug prijava, 5. srpnja, i treći, posljednji krug prijava – 23. kolovoza. U Srednjoj strukovnoj školi, u kojoj ima čak devet prvih razreda, drugoga kruga prijava neće biti za razred konobara i kuhara, frizera i pedikera te elektrotehničara. Riječ je o zanimanjima za koja je predano više prijava nego što ima mjesta.

Eksperimentalni program

Jedan je razred automehaničara popunjen, no za one koje privlači to zanimanje ima još nade jer će se formirati još jedan razred automehaničara u kombinaciji s drugim zanimanjem.

Jedini razred koji nije dovoljno popunjen jest onaj za strojarska zanimanja – tokar, bravar i autolimar.

– Interes za eksperimentalni program obrazovanja za instalatera vode, plina, grijanja i hlađenja je dobar, ali ima mjesta za još prijava u taj razred – objasnio je zamjenik ravnatelja Strukovne škole Mladen Zrna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije