Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nautika i Hotel&Gastroteh

U garaži na Črnomercu izgradili su – jedrilicu

18.02.2015., Zagreb - Na Velesajmu otvoren sajam Sporta i nautike, te Hotel Gastro Teh. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
19.02.2015.
u 10:49

Na sajmu se može vidjeti i najskuplja jahta od 210.000 kuna, a i probati ghee ili "slavonsku Nutellu", namaz od žira

"Brod s dušom". Tako graditelji jedrilice I550 zovu ovo plovilo, koje je nastajalo dvije i pol godine u garaži na Črnomercu.

A graditelji su – braća Jadran i Marin Lukas te Joško Jeličić.

– Ljubav prema brodovima i moru naslijedili smo od bake i djeda, koji su s otoka Molata. Tamo smo jedrilicu i porinuli te isprobali kako plovi – rekao je Jadran Lukas. Njihova jedrilica tek je jedan od izložaka na sajmu Nautika, koja se jučer otvorila na Zagrebačkom velesajmu. Smještena je u sklopu izložbenog prostora portala Nautika. U blizini je i najskuplji te najveći brod na sajmu, 12-metarska motorna jahta Mirakul, nastala u Markuševcu. Cijena – 210 tisuća eura.

– Svaki detalj ručno je rađen tri mjeseca – rekao je Klaudio Grginić, vlasnik Grginić jahti. Uz Nautiku, u posebnom paviljonu gastronomske inovacije prikazat će se na sajmu Hotel&Gastroteh. Svoje je proizvode tamo izložila i jedina hrvatska proizvođačica gheeja, pročišćenog maslaca.

– Mliječni je to proizvod koji nema laktoze – rekla je Berna Storjak, koja ghee proizvodi u Gornjem Vrapču. Posjetitelji su mogli probati i "slavonsku Nutellu".

– Zapravo je to namaz od žira, koji sam radim. Odličan je za nedostatak željeza u tijelu – rekao je Franjo Kos iz Eko Kosa. Sajmovi traju do nedjelje, ulaz je 30 kuna.

Komentara 1

Avatar Honduras
Honduras
11:35 19.02.2015.

a gdje ljudi inače grade jedrilice - u kupaoni??? čemu čuđenje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije