Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi program

U galeriji se slušaju bajke, glazba, gledaju predstave, doručkuje

klovicevi dvori
Grgur Zucko/PIXSELL
01.10.2012.
u 08:12

Pilot-projekt dalje će se nadograđivati i otvarati raznoj publici te mladim umjetnicima.

Uz pričanje pripovijetki jučer su se zabavili oni najmlađi, a takozvani off-program koji je u subotu počeo u galeriji Klovićevi dvori samo je dio projekta koji se namjerava realizirati u prilično “pustoj” gradskoj galeriji s velikim potencijalom.

Otvoreni vikend

Moda, film, fotografija i razni performansi dio su planiranog i širokog opusa, a kako kaže ravnateljica galerije Marina Viculin vodstvo galerije ima velike planove za budućnost.

– Prostor galerije ima velike potencijale. Za sada je ideja da se ispitaju mogućnosti i kapaciteti naših prostora. Off-program je pilot-projekt koji ćemo nadograđivati, a naša je želja da se Klovićevi dvori otvore prema raznim događanjima i raznoj publici koju treba privući na Gornji grad – kazala je Viculin.

Tako je prvi “otvoreni” vikend u galeriji na Gornjem gradu bio i više nego dobro posjećen. Izvedena je predstava i odsviran koncert, a priliku da se predstave u javnosti imali su brojni mladi umjetnici.

– U podrumu galerije izvedena je predstava “Love will tear us apart”, a mladi glumci koji su redom diplomirani a manje poznati imali su priliku predstaviti se široj publici. Namjera je upravo ta da se u našim prostorima i dalje omogući raznim umjetnicima da predstave svoj rad – dodala je ravnateljica.

Hodnik galerije u nedjeljno jutro bio je pak kutak za najmlađe. Oni su uživali u pripovijedanju jedine profesionalne pripovjedačice bajki Jasne Hedl.

– U školi smo doznali da će se na Gornjem gradu pričati bajke, tako da smo već preko tjedna odlučili doći u posjet. Uživamo u pričanju i nadamo se da će se ovo ponoviti – kazala je posjetiteljica Danijela Rajačić.

“Brunch-zalogaj”

Uz koncerte, predstave i radionice s raznom tematikom, od sada će se u Klovićevim dvorima moći i doručkovati. – Kako program počinje rano ujutro, mislili smo da je dobra ideja da posjetitelji imaju priliku uzeti i nešto za doručak pa smo organizirali “brunch-zalogaje”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije