Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daleko je Amerika

U eteru skupljen novac za natjecanje mladih informatičara

Učenici V. gimnazije (1)
Jasminka Komar/VLM
13.05.2011.
u 23:09

Osim trećeg rođendana Antene Zagreb, slavili su i učenici iz Klaićeve koji idu na prestižno natjecanje u programiranju u Americi

Učenici V. gimnazije i ove su se godine uspjeli kvalificirati na međunarodno natjecanje u informatici, odnosno programiranju ACSL (American Computer Science League), no, kao i lani, za odlazak preko “bare” nedostajao im je novac.
To je problem škole
Punih šest mjeseci kvalificirali su se rješavanjem kompliciranih problemskih zadataka, a od sedmodnevnog putovanja za 10 učenika i četiri pratitelja u New York nedostajalo im je 50 tisuća kuna.
– Nije na roditeljima da financiraju ovakvo putovanje, jer to je problem škole – utvrdio je ravnatelj Petar Mladinić, stoga su se i školarci i profesori bacili u potragu za donatorima.
A kako ih pronaći dosjetio se Viktor Vancaš, učenik koji na natjecanje – ne ide. Nazvao je radio Antena Zagreb tijekom radioemisije s lijepom viješću da su njegovi kolege odabrani za prestižni američki finale.
– Jedan se gospodin odmah javio da će nam uplatiti 1000 kuna! – sretan je Viktor. I uspjelo je!  Spomenuti radio u petak je slavio svoj treći rođendan, a razloga za slavlje imali su i gimnazijalci za čiji je put u Ameriku skupljen novac.  Osim “prvašića” Frana Ante Lončara, Bernarda Demovića, Mislava Bradača, Erika Baneka i Mihalea Peklara, i godinu dana stariji kolege pozvani su na ACSL.
Nismo štreberi
– Imamo dvije cure! – naglasili su srednjoškolci, a to su uz Boru Murića, Antonia Jurića i Vedrana Stipetića, jake ženske snage Glorija Volarić i Ena Oster. Ako na natjecanju ne ostvare vrhunski rezultat, priznaju da će im biti neugodno.
– Kad o tome razmišljam, počinjem osjećati pritisak, ali radim na tome i taj se osjećaj onda pretvori samo u poticaj da više vježbam – kaže Fran.
Sve i da ne budu najbolji, dodao je Viktor, samim time što su odabrani među najbolje u svijetu, veliki je uspjeh. A da su “štreberi”, demantirali su kao iz topa.

Komentara 2

KR
kreont
13:20 14.05.2011.

Lijepo, samo ih treba podsticati da tamo i ostanu, jer ovo ovdje sve propada.

AG
Agramer198
22:46 18.05.2011.

@kreont lijepo, kretenizam u punom cvatu kod tebe... Ekipa svaka vam čast, odite tam, rasturite ih i onda se vratite jer samo mi mladi možemo pomesti ove stare prdonje i balkanske običaje.. Uzgred budi rečeno New York je jako lijep grad, treba ga se otići vidjeti, ali tamo nikada ići živjeti. Izvan glavnih avenija previše smeća, previše siromaštva i previše kriminala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije