Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hns predlaže

U Donjem gradu 
brzinu ograničiti 
na 30 km/h

Od sume prometa ne vide se ljudi
Marko Prpic/PIXSELL
29.04.2015.
u 07:30

HNS-ov prijedlog spuštanja brzine vožnje na 30-ak lokacija smanjio bi zagađenje, a povećao kvalitetu života

Ograničenjem brzine u 30-ak ulica ili dijela ulica diljem Donjeg grada sa sadašnjih 50 kilometara na 30 kilometara na sat podigla bi se sigurnost, kvaliteta života, vrijednost nekretnina i biciklistički promet, a smanjila zagađenost i gomilanje automobila.

Borbu za taj cilj najavili su jučer donjogradski HNS-ovci s tribine 'Od šume prometa ne vide se ljudi' na kojoj su i od građana tražili da daju prijedloge gdje bi trebalo smanjiti brzinu na 30 km/h.

–Ove promjene u ulicama koje predlažemo mogu se jednostavno usvojiti jer nigdje ne diramo glavne prometne tokove kojima se odvija tranzicijski promet - kazao je Goran Roje (na slici stoji), vijećnik HNS-a u četvrti Donji grad.

Profesor s Prometnog fakulteta Ljupko Šimunović podržao je ideju istaknuvši da uvođenjem zona 30 km/h ne trebaju ni skupe biciklističke staze, no da bi o tome trebali odlučiti stanari. 

Komentara 10

Avatar links
links
07:47 30.04.2015.

sa ovom brzinom bi svih 5 članova HNS-a u hrvatskoj stalno kasnili na posao

DU
Deleted user
07:38 30.04.2015.

To u zakonu o prometu nema! 30km ne postoji. Onda napravite pješačku zonu i tramvaje, a brzina od 30 km je totalna glupost! Kad je vrijeme naj jačeg prometa, onda je tak ili onak brzina1km na sat!

ZG
zgbuco
10:58 01.05.2015.

Ograničite ove besposličare i metuzaleme da se bave politikom i uopće bilo kojom rukovodećom funkcijom. Max. brzina kretanja vozila javnog prijevoza je 50 km/h, pa i ovak i onak se ne drže redova vožnje. najbolje da uvedemo rikše na ljudskii pogon. Rješimo nezaposlenost, a cijene nekretnina astronomski porastu. Fakat je točna ona narodna:" Na svijetu je najviše grbavih drva i ........."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije