Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kiša do kraja tjedna

U Čičkoj Poljani opet strepe od poplava

Cicka Poljana
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
15.10.2015.
u 08:00

Poklope li se vodeni valovi Save i Kupe pod vodom će biti gorička okolica

Iako meteorolozi najavljuju kišu do kraja ovog tjedna opasnosti od poplava na velikogoričkom području zasad nema.

Bez obzira na to, sve raspoložive službe od vatrogasaca do članova Stožera za zaštitu i spašavanje Velike Gorice u stanju su pripravnosti jer uz upozorenja za karlovačko područje iz Hrvatskih voda upozoravaju i na mogući vodeni val u odranskom dijelu.

– Članovi Stožera za zaštitu i spašavanje i prekjučer i jučer obilazili su teren, naročito dio Čičke Poljane i Petrovine i zaključak je jasan - zasad nema potrebe za ikakvom intervencijom. Stanje na terenu je redovno i pod kontrolom– poručio je Ervin Kolarec, dogradonačelnik Velike Gorice.

Kako je naglasio, sve do kraja tjedna obilazit će se i nadgledati teren, a s posebnom pozornošću pratit će se i sve što se događa na karlovačkom području. Naime, poklope li se vodeni valovi Save i Kupe, dio vode zbog nemogućnosti prolaska vraća se i puni retencijsko Odransko polje čime raste i razina vode u Čičkoj Poljani, zbog čega gotovo svake godine za obilnih padalina poplave kuće u tom naselju.

U stanju pripravnosti su i vreće potrebne za gradnje nasipa, no u Gorici se nadaju da im neće trebati.

– Umjereno do pretežno oblačno uz kišu, češću u prvom dijelu dana – prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) sve do idućeg utorka kada meteorolozi najavljuju prestanak kišnog razdoblja i poboljšanje vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije