Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOBOR

U centru će se moći držati samo psi i mačke

psic_i_maca.jpg
Foto: Shutterstock
27.10.2008.
u 23:45

U užem i širem središtu Samobora koje spada pod zonu 1 ubuduće bi se od kućnih ljubimaca mogli vidjeti samo psi i mačke. Gradsko poglavarstvo predalo je Gradskom vijeću Nacrt prijedloga Odluke o držanju životinja na području grada Samobora.

Prema tom nacrtu u prvoj zoni zabranjeno je držanje svih životinja osim kućnih ljubimaca. Ali i njihov broj je ograničen na jednog psa i mačku u stanu ili dva psa i mačke u kući. Tko se ne bude toga pridržavao, komunalni redari ga mogu opaliti po džepu za 220 kuna.

Na rubnim područjima Samobora koja spadaju pod drugu zonu, osim u stambenim zgradama, smije se držati do 50 komada peradi ili 30 komada kunića. Konja, magaraca, koza, ovaca, svinja i goveda može biti deset, ali samo na gospodarstvima koja drže za uzgoj rasplodne životinje. U treću zonu ulaze mjesni odbori i okolna samoborska sela. Ondje je dozvoljeno držanje svih životinja jer se nalaze izvan područja guste naseljenosti.

Prijedlog Odluke o držanju životinja rezultat je čestih pritužbi Samoborčana na građane koji uzgajaju krupne životinje oko središta grada.




Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije