Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudski spor

U Bandićevoj ulici godinama ilegalno naplaćivali parkiranje?

Bužanova parking
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
15.03.2014.
u 09:02

I dok gradonačelnik Milan Bandić najavljuje ucrtavanje parkirališnih zona i naplatu parkiranja u cijelom gradu, više od 11 milijuna kuna štete mogli bi Grad Zagreb i Holding platiti jer su to isto učinili na jednoj parceli 2007. godine...

I dok gradonačelnik Milan Bandić najavljuje ucrtavanje parkirališnih zona i naplatu parkiranja u cijelom gradu, više od 11 milijuna kuna štete mogli bi Grad Zagreb i Holding platiti jer su to isto učinili na jednoj parceli 2007. godine. Naime, u tijeku je sudski spor oko vlasništva nad zemljom u Bužanovoj ulici, gdje živi i gradonačelnik, na kojoj se parkiranje naplaćuje uredno već sedam godina, a na koju pravo polaže tvrtka Allegheny Financial d.o.o.

– U postupku je tužitelj Allegheny Financial, a tuženi Zagrebački holding i Grad Zagreb. Tužba je podnesena 2010. godine, a kao vrijednost predmeta spora naveden je iznos od 11,116.028 kuna, i to je vrijednost upisana u tužbi - objasnili su na Općinskom građanskom sudu.

Zagrebački parking u Bužanovoj je naime naplaćivao cijenu parkirališne karte koja vrijedi u drugoj zoni, koja se s godinama i mijenjala, a naplaćivalo se oko 110 mjesta. Kako kažu iz Allegheny Financiala d.o.o., Grad i Holding su tužili jer su odbili obeštetiti njihovu tvrtku.

– Zemljište na kojem se nalaze parkirališna mjesta i prometnice u isključivom su vlasništvu članova grupe Allegheny Financial. Grad Zagreb i Zagrebački holding neovlašteno su i bez pravne osnove stekli sredstva korištenjem i naplatom parkiranja na nekretninama u Bužanovoj ulici – kazali su u tvrtki. I u gradskoj upravi potvrdili su da je u tijeku sudski spor. – Javna parkirališna mjesta ucrtavaju se isključivo na javnim površinama, a što se tiče Bužanove ulice, jedan investitor osporava da se radi o javnoj površini.

Grad će postupiti prema sudskom pravorijeku – objasnili su u Gradu.

>>Parkiranje u Zagrebu: Više mjesta za nižu cijenu, ili jedinstvena cijena za cijeli grad?

Komentara 4

IN
Inat
10:28 15.03.2014.

Ništa čudno za Bandića, godinama izigrava lokalnog šerifa dok mi plaćamo greške kroz veće račune i namete

TO
tony24hr
17:06 15.03.2014.

Zanimljivo...tvrtka Allegheny Financial tuži grad Zagreb no bitno je za znati da ja ta tvrtka bišda Hypo nekretnine koju je kupio Ninoslav Pavić. Gradnja stana koji Bandić ima u toj ulici je financiran od strane Hypo banke kod koje ujedno naš gradonačelnik ima kredit za isti, a dobio je kredit i kupio stan baš u vrijeme kada je Hypo banka završila Hypo centar na Slavonskoj aveniji za koji nije mogla dobiti uporabnu dozvolu jer zgrada je preblizu aveniji i odstupa u gabaritima od građevinske dozvole. Zanimljivo je da su dobili uporabnu dozvolu upravo nakon što je gradonačelnik kupio stan iako im je prethodno putem medija prijetio rušenjem. Pitam se, pitam....

SN
Snasasasalasa
17:51 15.03.2014.

Pa kak vidim ova se ulica jos uvijek zove Buzanova, a ne Bandiceva ulica. A sto se pak nameta tice, pa kaj mislite, da je bandicu dosta njegova placa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije