Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborili se

U blagajnu ZET-a iz proračuna Velike Gorice uplati se 10 mil. kuna

'14. 01. 2010, Zagreb; Hrvatska - Gradski prijevoz grada Zagreba. Zetov bus na relaciji Zagreb - Velika Gorica. Ponekad je bolje voziti se gradskim prijevozom da bi se izbjego stres koji se stvara za
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/3
04.10.2013.
u 09:55

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk danas ide na sastanak u ZET. Očekuje kako će se i oni izboriti za jednake, niže cijene

Građani Velike Gorice koji se svakodnevno voze ZET-ovom linijom 268 ili 330, a koji su korisnici dnevnih i vrijednosnih karata, mogu odahnuti. I oni će, baš kao i Zagrepčani, svoju prijevoznu kartu plaćati deset kuna.

Svima jednako

Podsjetimo, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je jeftiniji prijevoz, no to se nije odnosilo na područje Velike Gorice i Zaprešića pa su ti putnici, na ZET-u profitabilnim linijama, izvukli deblji kraj.

Za područje Velike Gorice i Zaprešića putnik bi tako kartu platio 12 ili 15 kuna ako ju je kupio u vozilu, a čim bi ušao u prvu, zagrebačku zonu, kartu bi platio 10 kuna.

Privilegij koji su imali građani Zagreba sada se ipak odnosi i na Velikogoričane koji će niže cijene karata plaćati od četvrtka 10. listopada.

Rezultat je to jučerašnjeg sastanka s čelnicima ZET-a na koji je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić išao prosvjedovati protiv, kako je sam poručio, diskriminacije građana Velike Gorice, te tražiti jednake uvjete jer iz proračuna Grada Velike Gorice u ZET za subvencionirani prijevoz kapne deset milijuna kuna.

– Dogovor je postignut i Velikogoričani će pojedinačnu kartu plaćati deset kuna, što znači da će za pojedinačnu prijevoznu kartu od Velike Gorice do Zagreba izdvojiti ukupno 20 kuna – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Razlika na teret građana

Isti rezultat očekuju i građani Zaprešića čiji gradonačelnik danas ide na sastanak s predstavnicima ZET-a kako bi isposlovao jeftiniju pojedinačnu kartu.

– Trenutno ništa ne znamo. Čeka se sastanak tako da ne mogu govoriti unaprijed – poručio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Pojeftinjenje samo u Gradu Zagrebu planirano je kao test, jer ako bi se prodalo više karata, iste bi se cijene tek onda primijenile na spomenuta dva grada. Dotad bi građani Zaprešića i Velike Gorice financirali razliku karata što je, složili su se i građani, ali i gradonačelnici Barišić i Turk, nedopustivo i omalovažavajuće.

>>Večernjakovu matineju otvara direktor ZET-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije