Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Turopoljsko srce vatrogascima, a Šukeru počasno priznanje Grada

– Ovo je trenutak kad u Velikoj Gorici vlada zajedništvo, poručila je Vesna Škare Ožbolt
14. prosinca 2010. u 09:44 2 komentara 15 prikaza
Ovakva nagrada posebna je čast - poručili su svi nagrađeni Velikogoričani
Foto: Juraj Odrčić/vgdanas

Na svetu Luciju, zaštitnicu Turopolja, jučer je na velikoj svečanosti proslavljen i Dan grada Velike Gorice.

Oporbe okrenula leđa

Grade, sretan ti rođendan, poručili su brojni uzvanici za govornicom Pučkog otvorenog učilišta, iskoristivši ujedno priliku da se pohvale projektima koji su realizirani tijekom ove godine.

Ipak, najzanimljiviji trenutak bila je dodjela javnih priznanja Grada.

Prvi put u povijesti dodijeljena je nagrada Turopoljsko srce koja je uručena Vatrogasnoj zajednici grada Velike Gorice i Crvenom križu za veliku humanost i požrtvovnost tijekom rujanskih poplava koje su poharale velikogorički kraj. Istu nagradu, a ujedno najveći pljesak, dobili su Goran i Željko Trupčević i Sebastijan Matejaš - hrabri Velikogoričani koji su za poplava kod Leknenog bez razmišljanja skočili u Savu kako bi iz nje izvukli susjeda neplivača.

Nagradom Turopoljsko srce nagrađena je i organizacija “Edukacijom protiv raka dojke”.

– Tradicionalno obilježavanje Dana grada je trenutak kada se u Velikoj Gorici osjećaju zajedništvo i pozitivna energija. Nama su građani dali povjerenje da im služimo i poboljšamo kvalitetu života – poručila je uzvanicima predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt.

A zajedništvo i pozitivna energija i vladajućih i oporbe osjetila se odobravanjem i prihvaćanjem gotovo svih nagrađenih osim imena u jednoj kategoriji - počasno građanstvo.

Tu zajedništva više nema, jer oporba je diskretno okrenula leđa i izašla iz dvorane Pučkog otvorenog učilišta kada se za govornicu pozivao prvi u povijesti počasni građanin Velike Gorice - potpredsjednik Vlade, ministar financija i nekadašnji gradonačelnik Velike Gorice Ivan Šuker. Ništa čudno, jer oni su još za sjednice Gradskog vijeća jasno poručili - Ivana Šukera kao počasnog građanina nećemo podržati

Postoji samo Gorica”

– Bez obzira na to što nas je zadesila teška i krizna godina treba reći da se na muci poznaju junaci. Zaboravimo političke stranke, postoji samo Velika Gorica, i nitko nema prava na špekulacije – poručio je ministar Ivan Šuker. Za svečane dodjele nagrada pobrojani su i brojni projekti - 10 milijuna kuna uloženo je u sport, 24 milijuna kuna u školstvo, sedam milijuna kuna za bolju zdravstvenu skrb.

Biokemičarka Katalin Karikó
IZ KOMUNIZMA POBJEGLA U AMERIKU
Buran život znanstvenice koja je svijetu donijela spas od pandemije
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • Avatar Piruška
    Piruška:

    Kaj su ovi u Gorici poludili, pa Šuker je bio glavni Sanaderov igrač . Šuker bu Novu Godinu dočekal u Remetincu !

  • čvor2.76:

    Kad mu nitko neće odati priznanje, onda se on sam svečano prizna. Taj HDZ je stvarno smiješna stranka.