Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrađen trud

Turistička zajednica grada zagreba ovih je dana osvojila tri važne nagrade

Zrinjevac
Luka Stanzl/PIXSELL
22.09.2020.
u 17:43

Dokumentarac Turističkle zajednice grada Zagreba slavio je na međunarodnim festivalima turističkog filma, a naš je grad osvojio i nagradu Meetings Star L za najbolju kongresnu destinaciju

"Zagreb Loves You", film Turističke zajednice grada Zagreba osvojio je dva važna priznanja na nedavno održanom festivalu turističkog filma u Turskoj te Silafestu, festivalu turističkog i eklološkog filma u Srbiji. Riječ je o posebnim nagradama stručnih žirija koji su prepoznali ovaj film koji, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih spotova, pokazuje cijeli spektar emocija koje su Zagrepčani proživjeli, prije točno šest mjeseci, 22. ožujka, kada je naš grad pogodio razoran potres.

Direktorici Turističke zajednice grada Zagreba, dr.sc. Martini Bienenfeld, obje su nagrade uručene na International Tourism Film Festivalu u Turskoj, koji je i jedini festival takve vrste koji se održao uživo, uz najstrože epidemiološke mjere. 

-Film „Zagreb Loves You“ kreirali smo u suradnji s redateljicom Martinom Miličević u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana, u periodu kada smo i sami mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe.  Film je postao okosnica naše sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou koja je ostvarila više od pola milijuna impresija. Sada su ga vidjele i brojne osobe iz kulturnog i poslovnog svijeta Turske, uključujući i g. Nadira Alpaslana, zamjenika ministra kulture i turizma Republike Turske, kao i drugih visokih uzvanika iz političkog svijeta. Obje nagrade odličan su nam poticaj da nastavimo raditi na način na koji nam trenutne mogućnosti to dozvoljavaju i veseli me da je naš rad prepoznala i međunarodna struka - kazala je dr. sc. Bininfeld tom prigodom. 

Osim spomenutih nagrada, vrijedno priznanje Zagreb je osvojio i u poslovnom kontekstu. Točnije, na kongresnoj burzi Conventa koja se održala početkom rujna, Zagreb je osvojio Meetings Star L nagradu za najbolju kongresnu destinaciju koja može ugostiti 2.000 sudionika, što dodatno potvrđuje i rang na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association). Naime, ICCA-ina ljestvica kongresnih gradova za 2019. godinu ima ukupno 424 mjesta, a, u usporedbi s 2018. godinom, naš grad je ostvario skok za čak 20 mjesta te se nalazi na 48. mjestu. Podsjećamo, ovaj statistički izvještaj temelji se na bazi podataka ICCA-e, što znači da brojke obuhvaćaju skupove koje organiziraju međunarodne udruge, a koji se održavaju redovito, rotiraju između najmanje tri države/regije i imaju najmanje 50 sudionika, tako da se radi o specifičnom segmentu kongresne industrije. Zagreb se ovim rezultatima ponovno dokazao kao vodeće odredište poslovnog turizma u Hrvatskoj, ali i kao jedno od vodećih odredišta za poslovne sastanke, skupove, kongrese i poticajna putovanja (tzv. incentive) u ovom dijelu Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije