Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Zagreb with me"

Turisti ga zovu da ih vodi tamo gdje mogu biti kao Zagrepčani

zagreb with me
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
08.02.2015.
u 00:15

Preporučit će gostima koja mjesta obići, gdje jesti, odvesti ih u lokalni kafić gdje se druže domaći i pomagati im u kupovini

Zagreb onakav kakav jest, s navikama lokalnog stanovništva, kultna ili skrivena mjesta za koja znaju samo upućeni stanovnici.

Takav će glavni grad Martin Crneković turistima pokazati u sklopu obilaska “Zagreb with me”. Nije to klasična turistička tura, dodat će mladi autor ovakvog koncepta, koji je počeo raditi u prosincu.

Pomaže i TZGZ

Oni koji žele vidjeti Zagreb na taj način osjećat će se kao da ih prijatelj vodi kroz grad. Zasad je stalni “vodič” u obilasku grada sam Crneković, dok će po potrebi angažirati i druge mlade ljude koji su uključeni u društveni i javni život grada i dobro poznaju Zagreb.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

–Preporučit će koja mjesta obići, gdje otići na objed, koji koncert poslušati ili kakav suvenir kupiti. Odvest će strance i u neki kafić ili na terasu gdje se u slobodno vrijeme uz šalicu kave Zagrepčani druže s prijateljima ili će im, pak, pomoći u kupovini autohtonih hrvatskih proizvoda i odabiru robe u specijaliziranim trgovinama - kaže Crneković, koji je projekt predstavio i Turističkoj zajednici grada Zagreba, koja će mu pomoći s marketingom. Dosad se oglašavao putem društvene mreže Facebook i kroz internetsku stranicu www.zagrebwithme.com, a sada će putem svojevrsnih letaka uobličenih u malenu kocku posjetitelje upućivati na ovu turu.

Nalaze se ispod sata

– Bit će dostupni na recepcijama zagrebačkih hostela, hotela, apartmana, informativnih centara... - kaže Crneković te dodaje da je na vanjskoj plohi “kocke” naslikan sat, koji simbolizira mjesto susretanja većine Zagrepčana. Na glavnom trgu “ispod sata” nalazit će se i sa strancima. Na svakoj turi, koje traju dva i pol sata, bit će najviše četiri osobe, a košta 30 eura, odnosno 50 eura za noćnu varijantu obilaska. Sada Crneković razvija aplikaciju, u sklopu koje bi svatko tko se ulogira trebao vidjeti s kim se trenutačno od domaćina može naći u gradu, u koje lokale otići i što se aktualno događa u gradu.

Komentara 7

Avatar comandante
comandante
17:25 08.02.2015.

znači, zaobidji gradske institucije, tamo su kamenjari

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
06:37 08.02.2015.

kajgod... svi se grebu za mukte bez rada okrenuti neki sitnis da je čvenk negde u v. gorici ili negojj takvoj vuko.ebini jos bi razmel da strancima treba vodić, ali iz centra grada? hahaha....

MH
martin.horvat.562
11:44 08.02.2015.

Zgubidanko Butorac, potraži si svog tatu Srbina i njemu prodavaj svoje primitivne fore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije