Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka županija

Tuče i poplave lani nanijele 48 milijuna kuna štete, Vlada nije dala ni lipe

poplava
Robert Anić/PIXSELL
28.02.2016.
u 14:32

Samoborsko područje prošle je godine stradalo dva puta zbog obilnih kiša, a a najviše je štete pričinila poplava u svibnju - Rugvica, Pisarovina i Samobor "oštećeni" su za 37,4 milijuna kuna, prema izvješću

U Zagrebačkoj županiji prošle je godine zbog elementarnih nepogoda nastala šteta čija je vrijednost procijenjena na 48 milijuna kuna, jasno je iz izvješća koje su prihvatili vijećnici Županijske skupštine.

U svibnju prošle godine zbog olujnog nevremena i tuče župan Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu zbog koje je u općini Križ nastala šteta veća od dva milijuna kuna, a uglavnom je oštećena imovina fizičkih osoba.

Istog je mjeseca zbog poplava stradalo područje Samobora, Pisarovine i Rugvice u kojima je utvrđena šteta od 37,4 milijuna kuna. Samo je područje Samobora oštećeno za gotovo 33 milijuna kuna, a oštećenici su bili uglavnom pravne osobe.

Još jednom, lani u listopadu, zbog obilnih kiša i poplava stradalo je područje Samobora i Pisarovine. Tada su pretrpjeli štetu veću od osam i pol milijuna kuna i opet je gotovo sva šteta bila u samoborskom dijelu.

U izvještaju koji je župan Kožić poslao Županijskoj skupštini istaknuto je da Vlada nije dala ni lipe za štete prouzročene tučom i poplavama.

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:00 28.02.2016.

Hm, kaj te briga kaj su ljudi poplavljeni. Važno je da su dali najveći prirez na svijetu za debele plaćice stotinama političara, koji će im objasniti da su poplave dio života, a njihove plaćice dio potreba.

BJ
Bjelovar112
15:04 28.02.2016.

pa spremali se za izbore

CA
calyptrus
08:44 29.02.2016.

aj kožiću ne prdi. što ti i tvoja županija niste pomogli ljudima.........bitno da ste uveli raznorazne namete i koncesije koje vam poslovni subjekti moraju plaćati, a da bi si uhljebi po vašim županijama mogli isplaćivati plaće od desetak tisuća kuna.......i uopće mi nije jasno čemu ta vaša županija služi.........vi kao proglašavate elementarne nepogode, obilazite krajeve, jedete i pijete na račun ovog naroda...............govnad jedna neradnička.......sve vas treba staviti u privatni sektor da malo radite, možda bolje u poljoprivredu.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije