Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST ZAGREB

Troskot i Sladoljev: Radovi na tržnici Špansko već sada kasne 40 dana

Foto: Most Zagreb
1/6
16.11.2020.
u 16:12

Osvrnuli su se i na problem Osnovne škole Ante Kovačić kojoj kronično nedostaje učionica te koja, unatoč apelima i peticijama roditelja, još uvijek radi u tri smjene.

Zasad radovi kasne 40 dana, a sigurno će se ta brojka povećati jer Grad nema novaca da nastavi projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna. Upozorili su tako na jutrošnjoj konferenciji saborski zastupnik i Mostov povjerenik za Zagreb, Zvonimir Troskot, te vijećnik gradske četvrti Stenjevec, Marko Sladoljev, na opasnost kašnjenja građevinskih radova na Tržnici Špansko te pozvali na njihovo ubrzavanje.

- Posljedica otezanja ovih radova je izravno ugrožavanje poslovanja i egzistencije poduzetnika do čijih se radnji u zgradi tržnice teško dolazi, upravo zbog radova na obnovi tržnice koji su započeli krajem lipnja ove godine - objasnio je Troskot.

Pozvao je Grad da se radovi čim prije privedu kraju kako se nadalje ne bi ugrožavao opstanak tamošnjih poduzetnika i obrtnika.

- Poduzetnicima i obrtnicima, svaki dan u poslovanju iznimno je bitan - rekao je Troskot.

 Sladoljev se nadovezao istaknuvši kako su Špančani bili oduševljeni kada se krajem lipnja ove godine počelo s natkrivanjem tržnice, budući da je to  jedini kapitalni projekt u zadnjih 20 godina u ovom dijelu metropole, no, ipak su uzeli prevelik "zalogaj".

- Radovi kasne za sada 40 dana, a Grad nema novca da dovrši ovaj projekt i traže dodatnu financijsku injekciju od GČ Stenjevec. Nije, usto, predviđena vrlo važna stvar za sve koji na tržnici rade i koji na tržnici kupuju, a to je mreža za golubove - istaknuo je Sladoljev dodajući kako će financiranje mreže za golubove od 200.000 kuna, također, ići iz blagajne četvrti. Osvrnuo se i na problem Osnovne škole Ante Kovačić kojoj kronično nedostaje učionica te koja, unatoč apelima i peticijama roditelja, još uvijek radi u tri smjene.

- Kovačić kao škola puca po svim šavovima. Ima 1020 učenika i jako malo učionica. Ravnateljica i cijelo osoblje daju nadljudske napore kako bi se održala dobra epidemiološka situacija u školi - naglasio je Sladoljev i dodao kako Špansko treba novu školu jer je ova premalena za toliki broj učenika.

Komentara 2

TM
trade_mark
10:48 19.11.2020.

pa tržnicu rade, ne crkvu. šta se vas dvojica radi toga uzrujavate!?

19
195411
21:25 17.11.2020.

Gospodo zasučite rukave i dajte ruku pa nece kasniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije