Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve prodaju

Tročlana obitelj s kupinama živi baš - prirodno

 Gradonacelnik Milan Bandic otvorio je Dane zagrebackih kupina na Trgu kralja Tomislava
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
21.07.2014.
u 09:32

OPG Marjanović za svoje proizvode ima ekološku markicu, a smješteno je u Donjoj Zdenčini, 30-ak kilometara od Zagreba

Dani hrvatskih kupina i proizvoda od kupina koji se do rujna održavaju na desetak lokacija u gradu omogućuju malim proizvođačima da približe svoje proizvode kupcima. Među 14 proizvođača je i obitelj Marjanović koja se već 12 godina bavi uzgojem kupina te proizvodnjom prerađevina od toga voća.

Prilika za plasman

–Sretni smo što možemo sudjelovati na ovakvim manifestacijama jer su nam sajmovi i internet jedini način da plasiramo proizvode - objašnjava Paula Marjanović te dodaje da se za cijelo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo brine njezina tročlana obitelj, a šira rodbina i prijatelji pomognu u vrijeme berbe.

–Odlučili smo se za uzgoj kupina jer su jako zdrave, a mi se trudimo živjeti u skladu s prirodom - ističe.

A, osim što su zdrave jer sadrže puno željeza, antioksidansa i vitamina C, kupine su jako čvrste i prilagodljive, pa lako uspijevaju.

Novi proizvodi

Također, od kupina se mogu proizvesti razne delicije, pa tako Paula objašnjava da dolaskom toplijih dana kupina postaje slađa, te se proizvode sirupi, sokovi, džemovi i pekmezi. Slijedi priprema likera, a na kraju se kolovoza od najslađe sorte proizvodi kupinovo vino.

–Dobro je što svi ti proizvodi mogu biti na čekanju i do godine dana pa se sve stigne prodati - kaže.

Gospodarstvo smješteno u Donjoj Zdenčini, 30-ak kilometara od Zagreba, ima i pčele, a već osam godina posjeduje i ekološku markicu za svoje proizvode. (sl)

>> Milan Bandić zapjavao s tamburašima "Pod brajde"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije