Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura kvarta

Trnje: Planova ima, ali ne i investitora koji bi preuredili kvart

Staro Trnje
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
13.06.2014.
u 17:27

Uskoro počinje uređivanje kolnika i nogostupa u Miramarskoj

Gradska četvrt Trnje sljedeće će godine biti bogatija za jedno malonogometno i rukometno igralište, park za pse i novo veliko dječje igralište na Miramarskoj cesti. A prvo će još ove godine za sve te projekte izraditi projektnu dokumentaciju.

Novi kolnici i staze

U pojedinim će ulicama tako raditi i na prilagođavanju prilaza osobama s invaliditetom, za što se također izrađuju projekti, i to na Dubravkinu trgu 4, u Lomničkoj ulici 3, Rapskoj 41 i Ulici Vladimira Ruždjaka 21.

Uspijemo odraditi više od 90 posto iz plana malih komunalnih akcija, no najveći problem Trnja je nepostupanje po prostornim planovima. Više od tri četvrtine prostornih planova je doneseno, dobar dio Trnja trebao bi se rušiti i transformirati, no investitora nema – kaže predsjednik GČ Trnje Ivan Bare.

Ipak, u ovoj su godini uspjeli urediti nogostup u Koranskoj ulici od Koturaške ulice do Ulice grada Vukovara, u Vrbiku III., u Prudima IV. Nova je pješačka staza i nogostup, iscrtan je i pješački prijelaz te spušten rubnjak na spoju ul. Prisavlje i Lastovske ulice, južno od objekta Lastovska 40, a gotov je i kolnik s oborinskom odvodnjom u Usorskoj od Starotrnjanske do Praćanske II.

Uskoro počinju i radovi na uređenju kolnika i nogostupa s oborinskom odvodnjom u Miramarskoj. Djeca koja se gužvaju na igralištu u Rapskoj ulici ipak neće dobiti još jedno igralište u susjedstvu, iza Hvarske 10, i to zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa. Iako je igralište već bilo projektirano, tek je kasnije utvrđeno da dio zemljišta nije u gradskom vlasništvu. Osim toga, MO Sigečica uložio je žalbu jer su se bunile i starije osobe koje žive u susjedstvu.

Društveni dom

– Umjesto toga, rebalansom proračuna u plan malih komunalnih akcija stavit ćemo uređenje pristupnih putova i parkirališta ispred Doma zdravlja na Krugama, za što će se izdvojiti 620 tisuća kuna – kaže Bare.

Trnjani će morati pričekati i da se osigura novac iz gradskog proračuna kako bi dobili društveni dom, središnje mjesto na kojem bi se smjestile sve institucije, a na što su se požalili na kvartovskoj tribini Večernjega lista.

– Smjestio bi se i između Starotrnjanske ulice, u blizini Trnjanskog nasipa I., a tamo bi bilo vatrogasno društvo te mjesna samouprava – kazao je Bare i dodao da je planirana i dvorana za društvene sadržaje koja bi primala dvjestotinjak posjetitelja.

Komentara 5

TR
Trnjanec
18:01 13.06.2014.

Kojih pedesetak kuća za produžetak Prisavlja? Dajte molim vas idite na Google Maps i pogledajte. Gdje je tamo pedeset kuća? HRT si je izgradio nekakav kvazi parking (iako već imaju ohoho parkinga, a ovaj je IZVAN prostora HRT-a!!!) i tamo bez ikakvog problema može proći cesta i spojiti se na Prude i/ili produžiti do nasipa. Koje kuće? Evo - imate satelitske slike, pogledajte sami koliko kuća treba srušiti. A novinari neka se raspitaju kako je niknuo parking na trasi ceste, lijepo molim.

Avatar pavo24
pavo24
18:57 13.06.2014.

Trnje je puno potleušica i stračara, šteta da nema investitora koji bi otkupili te kućerke i napravili nekakve reprezentativne zgrade.

BO
bosutska
15:49 15.06.2014.

Trnje bi trebalo pod hitno urediti cime bi Novi Zagreb ozivio I imali bi zdravije stanovnistvo treba rasteretiti Trg Bana Jelacica I trnje bi trebalo postati opustajuci dio juzno od pruge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije