Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJAMO VAM ČETVRT

Trnje izlazi na Savu preko tri nova mosta

18.11.2008.
u 00:39

Trnje, već pola stoljeća sinonim za radnički kvart koji je najvećim dijelom nastajao stihijski, očekuju velike i starijim Trnjanima nezamislive promjene.

Grafika: GUP Trnja

Još četiri dana primjedbe na plan u kojem je i vaša ulica!

Biznis uz Vukovarsku
Bez plana godinama su se gradile male obiteljske kuće u ulicama koje niti dandanas nemaju nogostupa. Kada se ostvare svi planovi predviđeni GUP-om, one će biti tek motivi sa starih razglednica: Trnje čekaju velike preobrazbe. Približit će se Savi i Novom Zagrebu: planiraju se čak tri nova mosta. Za most Bundek već je proveden natječaj, pješački će most povezivati produženu Sveučilišnu aleju i šetnicu na južnoj obali Save, a najzapadniji će most povezivati Cvjetno naselje s Kajzericom.

Posred Trnja prolazit će i trasa budućeg najvažnijeg spoja središta grada i Novog Zagreba. Proširena i izmijenjena trasa Ulice Kruge povezivat će Most Bundek i Strojarsku cestu. Ceh će platiti desetine obiteljskih kuća koje će biti srušene.

Golemi prostor čuva se za projekt “Zagreb na Savi”. Kilometar široki i nekoliko stotina metara dubok prostor uza Savu, zapadno i istočno od Mosta slobode, rezerviran je za planirano preseljenje Vlade, Sabora, ministarstava i svih Vladinih ureda iz stare gradske jezgre. Izgled će promijeniti i samo srce Trnja. Kuće u Jankovačkoj, Šumetičkoj, Grgecovoj i drugim uličicama pokraj Trnjanske ceste “progutat” će velike “katete” stambeno-poslovne namjene koje će se nanizati uz Vukovarsku. Slična sudbina predviđena je i za uličice u naselju Njivice.

Vrednije nekretnine
Produženo će Prisavlje presjeći mnoge ulice i male obiteljske kuće, koje su ovim planom predviđa za rušenje. Ipak, budućnost Trnjanima donosi mnogo dobroga. Šire i uređene ceste, kvalitetnije stanovanje, više parkova i – vrednije nekretnine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije