Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola

Trnjani traže provjeru svih Nevistićevih ugovora

nevistic
Igor Kralj/Pixsell
13.10.2010.
u 17:10

Vijećnicu Draženu Bašić Lovrić čudi što nije dobila ugovore na uvid i što se planirana sredstva u lipu slažu s konačnim računima

Vijeće gradske četvrti Trnje poslat će zahtjev Kontrolnom uredu i Odboru za kontrolu da provjere sve ugovore od prošle i ove godine koje je Zoran Nevistić, pročelnik Službe za mjesnu samoupravu, potpisao za male komunalne akcije. Odlučili su to jučer na inicijativu Pere Kovačevića, a na to ih je potaknula kupnja preskupog prostora na Krugama 9 za Mjesni odbor Marina Držića i pokušaj, kako smatraju vijećnici, Nevistićeve ucjene da oni plate taj prostor. Nevistić je od njih tražio da promijene financijski plan za 2010., odnosno da pristanu platiti 1,57 milijuna kuna najma za prostor. Oni su prije odlučili da se Služba ne može koristiti novcem bez njihove suglasnosti. Uz taj zahtjev poslao im je pismo kojim gradonačelnika traži da raspusti Vijeće. Oni su tu točku maknuli s dnevnog reda uz obrazloženje da Državno odvjetništvo istražuje slučaj i da čekaju epilog.

– Naš je najveći grijeh to što nismo poslušali Službu. Kaže da nas treba raspustiti jer nismo postupili u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima, a ne piše kojima – kazao je Lino Matuka. S njim se složio i Kovačević, koji smatra da ih Nevistić ucjenjuje zato što mu nisu dali da im "mrkne" novac, a Krešo Končiće kazao je da ne žele blagosloviti nametnuti kriminal. Matukin zahtjev da Ured za financije i Ministarstvo financija provjere rad Službe prihvatili su jer ne žele skupo plaćati posao za koji se nije pitalo Vijeće niti je ono potpisalo ugovor. Dražena Bašić Lovrić drži da su ugovori za MAK sumnjivi jer ih je ona prije godinu dana tražila, ali ih nije dobila. Čudi je što se planirana sredstva za neki posao uvijek preklapaju s konačnim računom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije