Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbačeni kao smeće

Tri štenca pronađena na kontejneru u Gajnicama

Odbačeni štenci, Udruga Kanellos (1)
Foto: Iz albuma Udruge Kanellos
1/4
16.03.2012.
u 12:50

Volonterka koja je slučajno tuda prolazila čula je da nešto cvili i iz zavezane najlonske vrećice izvadila malene psiće

Kakav to čovjek može živo biće odbaciti kao smeće, pitaju se volonteri zagrebačke udruge Kanellos? I ne pronalaze riječi kojima bi na bilo koji način opravdali onoga tko je trodnevne štence odveo od njihove majke i ostavio ih da uginu. Spremio ih je u najlonsku vrećicu, zavezao je i objesio na ručku kontejnera kod Jovinovačke ulice u Gajnicama.

Spašeni slučajno

– Štenci su spašeni pukim slučajem, jer je pored kontejnera predvečer prolazila naša volonterka Sanja i čula kako cvile – kaže Zvjezdana Raletić, predsjednica jedne od najmlađih zagrebačkih udruga za zaštitu životinja. Brzo su ih utoplili, a u svoj dom prihvatila ih je volonterka Julija.

– Hrani ih svaka dva do tri sata zamjenskim mlijekom na bočicu i nije joj lako – kaže gospođa Zvjezdana. Osim hrane, štencima treba osigurati i puno topline. Juliji to za sada jako dobro ide, a u svemu joj pomaže i njezina kujica Točkica. Iako je sterilizirana, u njoj su proradili majčinski osjećaji pa štence grije i liže, pomažući im tako da probave hranu. Štenci su preživjeli prvu noć, no borba za njihov život slijedi i dalje. A Julija se neće još dugo moći brinuti o njima. Udruga stoga poziva sve koji im mogu pomoći, bilo da je riječ o zamjenskom mlijeku ili privremenom smještaju za tri mala štenca, da se jave predsjednici na mobitel 099/4071469. Ujedno mole svoje sugrađane da im jave ako imaju bilo kavu informaciju o tome tko bi mogla biti osoba koja je štence ostavila. I sami to pokušavaju doznati pa su se tako već obratili i obližnjim veterinarskim ambulantama.

Žestok početak

– Mislili smo krenuti s edukacijom o sterilizacijama i kastracijama. No, nismo još dobro počeli raditi a već imamo devet štenaca na brizi – kaže Z. Raletić, dodajući da na plaćenom čuvanju imaju šest štenaca pronađenih u Gajnicama. Sve gradske službe zadužene za brigu o napuštenim životinjama koje su do sada molili za pomoć ostale su gluhe. Volonteri se nadaju da će njihovi sugrađani pokazati više samilosti.

 

Komentara 5

XN
xnet0822
13:56 16.03.2012.

\"Prijatelji životinja\" ovo je vaša slika i prilika ! Umjesto da udomljujete male životinje, vi širite gluposti o tome kako postati \"vegetarijanac\" !

OK
okej
16:07 16.03.2012.

Nije ovo slika i prilika prijatelja životinja, nego društva u kojem živimo. Problem je valjda odvesti kuju - mačku kod veterinara na rutinski zahvat podvezivanja jajnika ali nije problem popiti na špici 20 kava i platiti ih 150 kuna. Uvestii psihotestove - ispite o odgoju kućnih ljubimaca i rigorozne kazne za prekršitelje pravila u kojima se smiju držati kućni ljubimci i ovakvih će problema - ugriza pasa lutalica biti puno manje.

NA
nadica
16:45 16.03.2012.

Osoba koja ima tako plemenitu i krasnu životinju kao što je pas a u stanju je tu životinju zlostavljati - nije vrijedna da ju se smatra primjerenim članom bilo kojeg humanog društva. Takva osoba je sramota za sebe, svoju okolinuu i cijelo društvo. Bježite od takve osobe - danas zlostavlja psa (ili bilo koju drugu životinju), sutra će zlostavljati svoje djete ili bilo kojeg člana svoje okoline. Kada šetate uz naša dvorišta (nažalost - jednako i u selu i u gradu) obratite pažnju na te jadne, zlostavljane životinje što su zavezane na metar lanca i razmislite o njihovim \"vlasnicima\" ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije