Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Trgovci noge griju novinama

11. siječnja 2009. u 22:58 9 prikaza

Trgovce antikvitetima na Britanskom su trgu danas obilazili samo vjerni ljubitelji starina. Doduše, većina ih je samo razgledala i uzdisala za lijepim komadima jer su imućniji na skijanju. Promet je pao otkako nema ni slučajnih prolaznika koji su nedjeljom po špeceraj navraćali u obližnji Konzum.

Prodavačima na minus deset stupnjeva Celzijevih nisu puno pomogle ni krznene bunde i šubare ni po dvoje rukavice i čarape. Tek klošarske metode.

Za svijećnjak 500 kuna
– Imam debele čarape, a stopala sam još umotala u novine. Ispod nogu sam podmetnula stiropor. To su isprobani trikovi skitnica. Od svakoga treba uzeti najbolje ideje – smije se Zrinka Čaušević, koja je danas u ponudi imala srebrne svijećnjake i porculanske šalice za tursku kavu.

Svijećnjak iz razdoblja II. svjetskog rata stajao je petsto kuna, a dvije male šalice 120 kuna. Prodavali su se i šeširi i krznene kape, ali interesa za njih nije bilo previše. Umjesto da kupi, jedna je gospođa ponudila prodavačici šubaru i šešir. Prodavačica joj nije otkupila robu.

Dvostruka placovina
Trgovci antikvitetima još se nisu pomirili s povećanjem zakupnine za štandove. Godine 2007. Tržnice Zagreb, naime, povećale su zakupninu sa sto na 440 kuna na mjesec. Osim toga, svake nedjelje plaćaju i “placovinu” 40 kuna te 15 kuna za suncobran.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće