Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB-STUDENSKI DANI SPORTA

Trg bana Josipa Jelačića u sportskom ritmu

06.06.2009.
u 14:34

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, splitska Riva i riječki Korzo "disali" u sportskom ritmu. Studentski dani sporta koji su se održavali pod geslom "Ulice su mjesto prijateljstva i druženja....."povezali su tri najveća hrvatska grada.

U okviru manifestacije, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na Korzu u Rijeci i na Rivi u Splitu, studenti su od 9 do 13 sati igrali nogomet, košarku, plesali salsu. Cilj je bio pokazati da ulice ne trebaju biti izvor neprijateljstva i nasilja, već povezivanja.

- Nadam se da će se kroz ovakve aktivnosti studentski sport dodatno popularizirati, čime se postiže,osnovni cilj, a to je da se studenti uz sve svoje teške aktivnosti imaju i nešto što čime će se opustiti i dati im jedan vedriji način i pogled na život - istaknuo je zagrebački prorektor Tonko Ćurko.

Studenti su se brzo uklopili, adaptacija na novi, neobični "teren" u centru grada, nije dugo trajala. Lopta je odmah krenula, publika i prolaznici bili su dodatni motiv za što bolju prezentaciju.

Bez obzira što je natjecatelje zadovoljila olimpijska maksima, važno je sudjelovati, popuštanja nije bilo. "Grizlo" se za svaku loptu, a pobjednici turnira dobili su i simbolične nagrade.

- Izuzetno sam zadovoljan s organizacijom. Studentski sport ima što pokazati,i što se danas tu na trgu odigravalo jer studentski sport je atraktivan, a to su prepoznali i gledatelji koji su došli - naglasio je Ronald Štrumberger iz HSŠS-a.

Studentski sport u svijetu jako brzo raste, a prema pokazateljima oko 15 tisuća budućih akademskih građana u Hrvatskoj bavi se sportom, brojka je to koja bi trebala rasti. Studentski dani sporta trebali bi biti dodatni impuls da se povežu lopta i knjiga.

(mKm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije