Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon kritika

Trepereće katadioptere zamijenit će solarnima koji će svijetliti neprestano

03.10.2014., Zagreb - Zbog sigurnosti pjesaka u Mesnickoj ulici postavljena svjetla na cesti.   Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
16.10.2014.
u 10:00

Nova svjetla naručena su iz Japana i trebala bi stići do utorka, 28. listopada

Gradonačelnik Milan Bandić popustio je pod pritiskom građana, struke i stanara Mesničke ulice. Postavljeni katadiopteri, čije je treperenje svakih nekoliko sekundi smetalo baš svima, bit će zamijenjeni.

Sad i njemu smetaju

I to solarnima. Koji će jednolično svijetliti tijekom cijele noći. Novi su uređaji već naručeni u Japanu, trebali bi, kako nam potvrđuju u Gradu, pristići do utorka, 28. listopada. Već sutradan, u srijedu 29. listopada, kako je to potvrdio i sam gradonačelnik Milan Bandić, počet će uklanjanje postojećih i montiranje novih katadioptera. Tek sada, kada je pritisak postao gotovo nepodnošljiv, Bandić kaže da i njemu treptajuća svjetla smetaju, te da na svijetu ne postoji ništa čemu se ne može pronaći zamjena.

Postojeći katadiopteri, koji su gradsku blagajnu koštali 200 tisuća kuna, nakon uklanjanja iz Mesničke bit će iskorišteni i montirani na najugroženijim pješačkim prijelazima i prometnicama u gradu, kako bi trepereći smanjili njihovu rizičnost. Kojim točno "najopasnijim" prometnicama, u Gradu još ne otkrivaju, kažu samo da će svakako označiti i one prometnice koje se nalaze u blizini škola i vrtića.

Ništa rječitiji u Gradu nisu ni po pitanju otkrivanja iznosa kojim će biti plaćeni novi uređaji. Osim novih katadioptera u Mesničkoj će biti postavljeni i mesingani "jastučići" visoki desetak centimetara.

– Bit će montirani između dva katadioptera kako bi se jasnije naznačila razlika između nogostupa i kolnika i tako pojačala sigurnost svih sudionika u prometu – poručili su iz Grada, dok Milan Bandić naglašava da će cijelo ponovno uređenje Mesničke ulice biti gotovo do kraja studenoga.

– Sve će biti uređeno i Mesnička će zasjati punim sjajem – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Zadovoljstvo promjenom ne skrivaju ni stanari.

Sigurnost najvažnija

– Nama je najvažnije da je Grad shvatio i priznao da u Mesničkoj ulici postoji problem i da su ga počeli rješavati – rekla je Ana Janković Čikoš, jedna od mama s Gornjega grada koje su okupile stanare zahtijevajući da se pješacima u ulici vrati sigurnost. Dodala je da su im iz Ureda za promet kazali da će mesingane barijere biti dovoljne da zaustave svaki automobil koji bi krenuo na pješake.

– Ne smiju biti veće kako bi mogli proći vatrogasci, no obećali su nas zvati kada dobiju prototip – kazala je Janković Čikoš i dodala da su ih iz Ureda zamolili za petnaestak dana vremena kako bi rješenje bilo kvalitetno, pa će se stanari sastati i zajednički odlučiti što će s najavljenim prosvjedom za subotu.

– Budući da smo zajednički krenuli u inicijativu, zajedno ćemo donijeti i odluku što dalje. U svakom slučaju, nećemo biti mirni dok se obećanje ne ispuni kako bi pješaci, prije svega naša djeca, bili sigurni – rekla je Janković Čikoš.

>>O novom izgledu Mesničke ulice odlučio je sam gradonačelnik

Komentara 16

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
21:50 16.10.2014.

Solarne uvozi drugi kum.Na njega je red.

Avatar bambam
bambam
10:30 16.10.2014.

Jastucici od mesinga ? Ce to romi sa pajserima razvaliti u roku keks.

DO
doktorica
13:34 16.10.2014.

a sve to mi" bedaki" plaćamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije