Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OB SVETI DUH Otvoren obnovljeni prostor Zavoda za fizikalnu medicinu

Treba još izgraditi novi odjel hitne da bi dobili status kliničke bolnice

Autor
Sonja Hoffman
21.02.2009.
u 00:15

Zavod za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju OB-a Svetog Duha jučer je nakon 30 godina osvanuo u novom ruhu.

– Obnovljeno je 500 četvornih metara prostora, a investicija je Grad stajala milijun i pol kuna – rekao je dr. Mladen Bušić, ravnatelj bolnice.

Ukopali se dva metra
Renoviranje odjela potrajalo je godinu dana jer je prostor trebalo prilagoditi novoj opremi.

– Problem je bio u stropovima, koji su u ovom dijelu bolnice jako niski. Da bismo dobili 20-ak centimetara više, morali smo ukapati podove i dva metra – objasnio je ravnatelj. Oprema za rehabilitaciju bolesnika posve je nova, a preuređen je i dio odjela za vježbe u vodi.

– Postavljene su nove hidromasažne kade i stol za limfnu drenažu – rekao je dr. Bušić i dodao kako se nada da će odjel kroz koji je do sada na godinu prolazilo više od 5000 pacijenata i u kojemu se obavljalo više od 50 tisuća različitih fizikalnih terapija biti još učinkovitiji.

– Na odjel su i dosad svi bolesnici s hitnim ozljedama, primjerice parezom ili ozljedama nakon prometnih nesreća, primani odmah, dok su ostali pacijenti na red dolazili nakon najviše mjesec dana pa ni do sada nije bilo listi čekanja – tvrdi ravnatelj.

Po status u Ministarstvo
Dovršetkom novog središnjeg hitnog prijama potkraj idućeg mjeseca bolnica će, najavio je Bušić, zatražiti status kliničke bolnice.

– Dobijemo li odobrenje Ministarstva, Sveti Duh bit će prva Opća bolnica u Hrvatskoj koja dobiva taj status – rekao je ravnatelj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije