Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD ĆE TA SRIJEDA

Tražite opuštanje na sredini tjedna i živite u Zagrebu? Onda je ovaj program kao stvoren za vas

Teška industrija u zagreba?koj dvorani Vatroslav Lisinski proslavila 50 godina postojanja.
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
27.02.2024.
u 08:00

Na rasporedu je ponešto za svakoga, a ulaznice za događanja već su u prodaji

Lisinski srijedom pokrenut je u koprodukciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i vodećih domaćih i međunarodnih organizatora kako bi promicao različite glazbene žanrove i kreativne glazbenike. Mala dvorana Lisinski ovim će se koncertima istaknuti kao prepoznatljivo mjesto i okupljalište posjetitelja koji kvalitetnu glazbu žele doživjeti u odlično ozvučenom prostoru koji je
poveznica između koncertne dvorane, kazališne scene i alternativnih klubova, a u kojem je svaki koncert poseban doživljaj poručuju organizatori.

Već 13. ožujka koncert ansambla za srednjovjekovnu glazbu La Reverdie vodi nas u glazbenu pustolovinu uz posebnog gosta, glumca Davida Riondina. Oni će izvesti program Il Milione ili Knjiga svjetskih čuda: Glazbeno putovanje tragovima Marka Pola – glazbeni obilazak svjetskih čuda i egzotičnih priča u spoju europske glazbe i istočnjačkih zvukova. La Reverdie zvukovno rekonstruira Markove pustolovine glasom glumca i glazbenim razgovorom između europske glazbe iz vremena Marka Pola i istočnjačkih i indijskih glazbenih sugestija solista. Koncert je ostvaren u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu. 

Dana 8. svibnja Lisinski srijedom u suradnji s Izvorištima najavljuje dugo iščekivani povratnički koncert jednoga od najvažnijih domaćih blues-glazbenika Adama Semijalca, poznatoga i kao Bebè Na Volè. Uz obrade tradicijskih narodnih pjesama na albumu Moje srce se reskoli, koji je snimio u suradnji s Dunjom Knebl, Adam je prošle godine objavio i izuzetno hvaljen autorski album "Ode dite", nadahnut glazbenim naslijeđem i folklornim izričajem.

VEZANI ČLANCI:

Njegovi su albumi osvojili svjetske kritičare i publiku, a uz pratnju ženskoga zbora Fige, posjetitelji će u Lisinskom doživjeti uistinu
posebno glazbeno ozračje. – Lisinski srijedom planira još pet impresivnih koncerata do kraja 2024. godine. Ulaznice za prva dva
koncerta već su u prodaji, stoga ne propustite priliku doživjeti nova glazbena putovanja srijedom u Lisinskom – poručuju organizatori.

VIDEO: Sudar tramvaja u Zagrebu, jedan izletio iz tračnica: 'Koja katastrofa, jedva se mičemo u koloni'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije