Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posao u zagrebu

Traže se 263 taksista - moraju poznavati grad, imati automobil...

taxi, taksi
Patrik Macek/PIXSELL
30.12.2010.
u 16:58

Aspiranti na taksi-koncesije za obavljanje taksi-djelatnosti moraju predočiti važeću licenciju za obavljanje taksi-prijevoza

Gradski Ured za izgradnju grada i promet objavio je javni poziv za izdavanje 263 dozvole za obavljanje taksi-djelatnosti u hrvatskoj metropoli.

– Skupštinskoj odluci da se liberalizira taksi-tržište u Zagrebu na ovaj je način udovoljeno i vjerujemo da će se na taj način unaprijediti kvaliteta taksi-prijevoza i sniziti cijene. Koliko prijava smo zaprimili, još ne znamo, o tome ćemo se očitovati tek za 30 dana, kada istječe rok za prijave – kazao je Željko Horvat, zamjenik pročelnika.

Aspiranti na taksi-koncesije za obavljanje taksi-djelatnosti moraju predočiti važeću licenciju za obavljanje taksi-prijevoza, imati prebivalište u Zagrebu te moraju dokazati da posjeduju vozilo, uz položen ispit o poznavanju grada i njegovih znamenitosti. Cijena dozvole koja će se izdavati na pet godina iznosi 1500 kuna.

Ključne riječi

Komentara 8

SA
sasoon
17:08 30.12.2010.

Sad će svaki korak biti otegnut koliko je god to moguće, da bi usporili dolazak novih taksista...

FE
Felicijen
17:28 30.12.2010.

Ispit o poznavanju grada bi mogli polagati i neki komunalni čelnici našeg grada! Neki se samo vozikaju u gradskim automobilima a ni oni niti njihovi vozači ne znaju gdje su. Doduše, neki od njih se kreću samo između Skupštine grada, adrese dobivenog stana i narodnjačkih rupa navečer. I svako malo, naravno do granice s Bosnom pa dalje prema toplini svog doma....

Avatar Prijavljeni
Prijavljeni
20:15 30.12.2010.

A trebaju znat i di je remetinec, jer ce sve vise klientele tamo voziti. sta u posjete, sta kuci :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije