Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Traže se 263 taksista - moraju poznavati grad, imati automobil...

Aspiranti na taksi-koncesije za obavljanje taksi-djelatnosti moraju predočiti važeću licenciju za obavljanje taksi-prijevoza
30. prosinca 2010. u 16:58 8 komentara 3 prikaza
taxi, taksi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gradski Ured za izgradnju grada i promet objavio je javni poziv za izdavanje 263 dozvole za obavljanje taksi-djelatnosti u hrvatskoj metropoli.

– Skupštinskoj odluci da se liberalizira taksi-tržište u Zagrebu na ovaj je način udovoljeno i vjerujemo da će se na taj način unaprijediti kvaliteta taksi-prijevoza i sniziti cijene. Koliko prijava smo zaprimili, još ne znamo, o tome ćemo se očitovati tek za 30 dana, kada istječe rok za prijave – kazao je Željko Horvat, zamjenik pročelnika.

Aspiranti na taksi-koncesije za obavljanje taksi-djelatnosti moraju predočiti važeću licenciju za obavljanje taksi-prijevoza, imati prebivalište u Zagrebu te moraju dokazati da posjeduju vozilo, uz položen ispit o poznavanju grada i njegovih znamenitosti. Cijena dozvole koja će se izdavati na pet godina iznosi 1500 kuna.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • sasoon:

  Sad će svaki korak biti otegnut koliko je god to moguće, da bi usporili dolazak novih taksista...

 • Felicijen:

  Ispit o poznavanju grada bi mogli polagati i neki komunalni čelnici našeg grada! Neki se samo vozikaju u gradskim automobilima a ni oni niti njihovi vozači ne znaju gdje su. Doduše, neki od njih se kreću samo između Skupštine grada, ... prikaži još! adrese dobivenog stana i narodnjačkih rupa navečer. I svako malo, naravno do granice s Bosnom pa dalje prema toplini svog doma....

 • Avatar Prijavljeni
  Prijavljeni:

  A trebaju znat i di je remetinec, jer ce sve vise klientele tamo voziti. sta u posjete, sta kuci :)