Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobuna stanara

Transparentima protiv antena u Point centru na Vrbanima

Centar Point na Vrbanima (1)
Davor Visnjic/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
13.09.2013.
u 09:15

Iz šoping centra kažu da su bazne stanice potrebne kako bi se u centru i okolici omogućila nesmetana komunikacija

Borba stanara protiv baznih stanica na krovu šoping centra Point na Vrbanima nastavlja se danas. Stanovnici s Vrbana III, kojima će se pridružiti, najavljuju, i stanovnici starih Vrbana ujutro će na svoje balkone izvjesiti natpise protiv centra, odnosno protiv njihovih baznih stanica. Kako govore, oni nisu dopustili da se stanice stave na njihove zgrade jer zračenje utječe na zdravlje ljudi, pogotovo djece kod kojih je dokazano oboljevanje od tumora čak i četiri četiri puta češće ukoliko su izložena elektromagnetskim zrakama.

- U blizini je škola, a i vrtić. Također, najviše je djece upravo u ovom kvartu, a iz Pointa nisu ponudili nikakvo rješenje, pa moramo sami krenuti u akciju. Bojkotirat ćemo kupovinu u centru, a i izvjesiti transparente - rekli su stanovnici Vrbana III.

Iz šoping centra Point shvaćaju njihovu zabrinutost, kažu, ali bazne stanice hrvatskih telekoma postavljene su u skladu sa zakonom.

- Takva infrastruktura neophodna je da bi se u Centru i okolici omogućila nesmetana komunikacija, a uvijet postavljanja bio je da one ne budu štetne - objasnio je Krešimir Dominis, direktor Pointa.

>>Ovako izgleda otvoreni šoping-centar Point na Vrbanima

>>Centar Point na Vrbanima još ne radi, a već naljutio susjede

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije