Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od ideje do akcije

Tramvaji su sada mjesto na kojem se nešto može i pročitati

elie saab15
Foto: Reuters
1/2
11.04.2013.
u 08:26

- Ovako pokazujemo kako se prijedlozi građana mogu poštivati i realizirati, poručili su iz tek osnovane stranke koja će svoje mjesto pod zagrebačkim suncem pokušati pronaći na lokalnim izborima 19. svibnja.

'Književnost u javnom prijevozu' prvi je u nizu prijedloga građana koji je stranka Za ...grad provela u djelo, pohvalili su se na Facebooku.

Volonteri stranke u tramvaje su, naime, postavili književne tekstove pa su građani imali prilike čitati ulomak iz romana Ede Popovića 'Oči', 'Sloboštinu' Miroslava Mićanovića, 'Markov trg' Marka Pogačara te pjesmu 'Botanički vrt' Dinka Telećana i, kako kažu u stranci, na taj način barem na trenutak skrenuti misli s briga o otplati sljedeće rate kredita ili skorog susreta s 'voljenim' šefom na poslu.

Riječ je o prijedlogu koji je na web stranicama stranke iznijela Andrea koja se nadahnula sličnom praksom u nekim drugim eurospskim gradovima poput Madrida. 

- Književni fragmenti u svakodnevnom okruženju javnog prijevoza, koje je moguće pročitati između dvije stanice, istovremeno bi bili neki oblik heterotopije u rutini jedne vožnje, ali i potencijalno naveli čitatelja da potraži cijelu knjigu i nastavi čitati, pojasnila je. 

- Ovako pokazujemo kako se prijedlozi građana mogu poštivati i realizirati, poručili su iz tek osnovane stranke koja će svoje mjesto pod zagrebačkim suncem pokušati pronaći na lokalnim izborima 19. svibnja. 

U fokusu su im problemi prometa i okoliša, a na svojoj su internetskoj stranici omogućili građanima da sudjeluju u sukreiranju njihovog političkog programa.

>>Glavni im je cilj oblikovati Zagreb prema željama stanovnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije