Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stojak (HNS):

'Osnivanje novih ureda nije briga za građane, već koalicijsko nadmetanje'

Tomislav Stojak
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
25.08.2017.
u 16:59

Bojim se da od ove koalicije u Zagrebu ne možemo ništa dobroga očekivati, zaključio je Tomislav Stojak

Opravdano se bojim da su motivi za osnivanjem novih gradskih ureda ispunjavanje odredbi koalicijskog sporazuma Milana Bandića, HDZ-a i stranke Hasanbegović-Esih, tako da svatko od njih dobije svog pročelnika, najmanje tri zamjenika i više od nekoliko pomoćnika – komentirao je gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak najavu o otvaranju ureda za kulturu, obrazovanje, sport i mlade te onog za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Ta će ideja doći na dnevni red druge sjednice Skupštine koja bi se trebala održati sljedećeg četvrtka. HNS-ov zastupnik kazao je da se s 25 gradskih ureda ne mogu pohvaliti niti puno veći gradovi od Zagreba te da bi osnivanje novih samostalnih ureda bilo dobro rješenje kada bi zbog toga gradska uprava postala učinkovitija i na usluzi građanima. 

- Da se kroz samostalni ured za obrazovanje ubuduće izgrade nove školske zgrade umjesto da se za naše novce iznajmljuju skupi privatni prostori za smještaj vrtića i škola, ili da se kroz taj ured planiraju riješiti problemi dotrajalosti vrtićkih objekata, prehrana djece, kvalitetniji status odgajatelja, teta, učitelja i profesora, onda bi takvu odluku mogli pozdraviti – istaknuo je Stojak i napomenuo da je proračun ureda za obrazovanje, kulturu i sport 2,6 milijardi kuna. Osnovni je razlog osnivanja novih ureda, prema HNS-ovcu, kontrola više od trećine gradskog proračuna kroz ta tri resora. Osim toga, postavio je i pitanje skupštinskoj većini što se događa s dugo najavljivanim projektima u gradu, kao što su uređenje mostova, Doma sportova, izgradnji krova na tržnici u Španskom...

- Ništa od toga nije započeto i ne zna se kada će biti. Bojim se da od ove koalicije u Zagrebu ne možemo ništa dobroga očekivati - zaključio je na kraju Tomislav Stojak.

Komentara 3

DU
Deleted user
20:38 25.08.2017.

Apsolutno podržavam osnivanje i svih budućih ureda, zavoda, agencija, radnih skupina, povjerenstava, trgovačkih društava, holdinga....samo naprijed. Dok god ima voljnih davati glasove onima koji to čine i dok god ima onih koji "dostojanstveno" ostaju doma i ne žele glasovati jer je to sve "cirkus". Zbog večin e koja glasuje za ove i te tihe mase koja se "gospodski gnuša" i mi koji imamo drugačiji pogled - ispaštamo. Mi smo oni koji su glasovali, ali nismo dali glas ovima koji trošeći naš novac rade za nekog drugog

DO
dopizdilomi
07:00 26.08.2017.

Hahaha..... pročelniku nakon zamjenika i nekoliko pomoćnika. Za što? Za nerad? Za igranje bele u paru?

DU
Deleted user
21:08 25.08.2017.

Zagreb je postao doseljenička rupčaga u kojoj je nažalost većina primitivaca ta koja daje Bandiću i takvima glasove na izborima. A ovo osnivanje stupidnih ureda je samo besramno trošenje naših novaca, uhljebljivanje gmizavaca i betoniranje budućih glasova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije