Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenula je kampanja

Tomaševićeva stranka u subotu predstavlja kandidata za premijera. Doznali smo tko će u trku

Tomašević: Svi mi zajedno to Možemo
Marko Lukunic/PIXSELL
15.09.2023.
u 23:13

Očekivano, kandidatkinja za premijerku bit će saborska zastupnica Sandra Benčić koja je, uz gradonačlenika Tomislava Tomaševića, izabrana za predsjednicu platforme Možemo! na unutarstranačkim izborima u ožujku

Tko će od možemovaca u trku za premijera, javnost će doznati sutra ujutro nakon tiskovne konferencije u njihovim prostorijama u Berislavićevoj. Odluku o izboru kandidata, obavijestili su iz stranke, jednoglasno je donijelo Vijeće u petak popodne. Odmah potom, oko 18 sati o njoj je elektronskom poštom obaviješteno šire članstvo platforme Možemo!. 

Očekivano, kandidatkinja za premijerku bit će saborska zastupnica Sandra Benčić koja je, uz gradonačelnika Tomislava Tomaševića, izabrana za predsjednicu platforme Možemo! na unutarstranačkim izborima u ožujku.

Sandra Benčić rođena je u Zaboku 1978. , završila je Pravni fakultet u Zagrebu, članica je Centra za mirovne studije, a prije no što je postala saborskom zastupnicom predavala je na Algebri te radila kao vanjska stručnjakinja Vijeća Europe za slobodu govora, a bila je i članica Povjerenstva za postupanje po pritužbama u MUP-u i Savjeta za razvoj civilnog društva.

U Saboru predsjedava Odborom za zaštitu okoliša i članica je Odbora za pravosuđe. Njezina kandidatura, doznajemo, ima veliku podršku unutar stranke, no bilo je i onih koji su predlagali Danijelu Dolenec jer zbog svog nešto odmjerenijeg javnog nastupa uživa veće simpatije starijih birača. 

Nakon što Možemo! predstavi Sandru Benčić kao kandidatkinju za premijerku, gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet u 11.30 otvorit će novu pješačku zonu u Masarykovoj te sudjelovati u nekim od programa Europskog tjedna mobilnosti. 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 42

ZG
zg1985
23:44 15.09.2023.

blago onoj zemlji koju ovi zaobidju

Avatar Noldor
Noldor
23:51 15.09.2023.

Zarast će cijela zemlja, a ne samo Zagreb. "Odrast" , neodvoženje otpada i siromaštvo za sve. Bez diskriminacije.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
23:47 15.09.2023.

'Ajme, majko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije