Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govorio je i o prihvatu izbjeglica

Tomašević: Žičara u prvom tjednu prevezla 11.000 putnika

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suradnicima održao redovnu konferenciju za medije
Igor Kralj/PIXSELL
02.03.2022.
u 10:49

Jučer ih je izbjeglice iz Ukrajine u Hrvatskoj bilo 344, a danas ih je 545.  U motelu Plitvice ih je 18.

Prvi ožujka obilježava se kao Međunarodni dan civilne zaštite pa ga je dogradonačelnik Luka Korlaet na početku redovne konferencije za medije čestitao svim njezinim pripadnicima te naglasio da u Zagrebu djeluje 17 postrojbi civilne zaštite raspoređenih u svim četvrtima, a čini ih oko 5000 Zagrepčana.Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila je pak kako je prekjučer prošao rok za prijavu na sredstva iz Nacionalnog plana oporavka za projekte digitalizacije i zelene tranzicije. Grad je prijavio projekt e-Zagreb kojim namjerava papirno poslovanje svesti na minimum, ZET nabavlja vozila s nultom emisijom štetnih plinova, a Zagrebački holding razvija aplikaciju koja će pojednostavniti parkiranje. U sklopu tog projekta Špansko će dobiti i novu ambulantu, energetski će se obnoviti Centar za kulturu Trešnjevka i Muzej Prigorja, a Tehnički muzej dobit će novi sustav grijanja i hlađenja.

Gradonačelnik Tomašević govorio je o prihvatu izbjeglica iz Ukrajine. Jučer ih je bilo 344 u Hrvatskoj, a danas ih je 545. 

– U motelu Plitvice njih je 18. Pripremili smo smještaj i u hostelu Rakitje, Tomislavovu domu. Razmišljamo i o Gradu mladih i Velesajmu – rekao je Tomašević. Pohvalio se i kako je žičara od svog otvorenja prevezla 11.000 putnika te najavio produženo radno vrijeme utorkom i četvrtkom do 21.30 zbog početka sezone noćnog skijanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije