Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed roditelja

'Tomašević je ispao lažov i prevarant! Dali smo mu glas jer je obećao da neće dirati mjeru'

Roditelji odgojitelji i njihova djeca pred Gradskom upravom u Zagrebu pale lampaše
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
13.11.2021.
u 20:30

Stotine obitelji okupile su se pred gradskom urpavom kako bi izrazili nezadovoljstvo ukidanjem mjere roditelj odgojitelj. Podršku im je pružio i gradonačelnikov savjetnik Ivica Lovrić

Više od petsto majki, očeva i njihove djece okupilo se u 18 sati ispred Gradskog poglavarstva kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom  gradonačelnika Tomislava Tomaševića da ukine mjeru roditelj odgajatelj. Pred zgradom gradske uprave zapalili su lampaše i ostavili ogorčene poruke. Gradonačelniče, ne uzimaj mi kruh, voli te tvoja Bvarbara, stoji na jednoj. 

Ovo je samo početak prosvjeda koji su najavljeni za srijedu u podne, a prema riječima Ljiljane Dragić, administratorice Facebook grupe "Majke odgojiteljice", oni će se nastaviti do 9. prosinca i iduće sjednice Skupštine grada Zagreba na kojoj bi odluka trebala biti potvrđena. 

Prevareni smo

"Želimo se izboriti za naša stečena prava, tražimo da nas gradonačelnik primi. Ne možemo se zaposliti, naša djeca ne idu u vrtiće. U Zagrebu ima 112 mjesta, a mi imamo 7000 vrtićke djece. MI nismo povlašteni građani, mjera nam je omogućila da budemo s djecom i bilo bi dobro da se uvede u čitavoj Hrvatskoj, no to ne ovisi o nama", kazala je Ljiljana Dragić. Među okupljenimapronašli smo i tatu petoro djece.

-Računali smo na tu mjeru.Mnogi od nas podigli su kredite, ispisali djecu iz vrtića... Dat ćemo sve od sebe da se mjera ne ukine. Nadam se da će naša situacija dotaknuti gradonačelnika Tomislava Tomaševića u srce te da će ponovno razmisliti i odustati od svoje odluke- poručio je 36-godišnji otac petoro djece. 

Svi večeras okupljeni nadaju se da će se od ukidanja mjere odustati, a mnogi od roditelja najavili su i tužbe protiv gradske uprave. Iz zagrebačkog Mosta poručili su kako bi, ako tužba prođe, grad oštećenim roditeljima morao isplatiti dvije milijarde kuna što je puno veći iznos nego ukidanjem mjere planirana ušteda od 320 milijuna kuna. 

-Gradonačelnik je ovime prekršio svoje predizborno obećanje. Decidirano je izjavio da neće dirati stečena prava. Zbog toga su mu mnogi od nas poklonili glas. Nakon kampanje ponovio je isto, postoji snimka. Ispao je lažov i prevarant. Svi smo računali na to, supruga je dala otkaz, prekinula karijeru, a sada za šest mjeseci, snađi se druže- kazao jedan tata i razočarani Tomaševićev birač. Sa svojom obitelji pred poglavarstvo je došao i jedan hrvatski vojnik. 

13.11.2021., Zagreb - Prosvjed roditelja odgojitelja ispred Gradskog poglavarstva.
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

Lovrić: Odluka je protuzakonita

-Ima branitelja koji su hrvatski ratni vojni invalidi bez povlaštene mirovine koji primamo 400 kuna invalidnine i to je to. Mjera nam je puno značila jer imamo dijete s posebnim potrebama koje zahtjeva cjelodnevnu majčinu skrb. Supruga čim je doznala da je trudna s prvim djetetom dobila je otkaz. Tko će ju zaposliti sada s troje djece?  - upitao se hrvatski ratni vojni invalid.  Podršku roditeljima odgojiteljima došao je pružiti i bivši pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić. 

-Došao sam ovdje kao građanin i podržavam roditelje odgojitelje, oni koji su najvažniji ali i najranjiviji u hrvatskom društvu. Vjerujem da će biti mudrosti kod aktualne vlasti i da će odustati od svojih loših namjera. Ako se odluka donese, Tužbe će biti ona će biti oborena na sudu jer je protuzakonita - poručio je Lovrić. Majke odgojiteljice od svojih zahtjeva ne namjeravaju odustati. Skupljat će se ovdje, kaže jedna mama, ako tea i svaki dan.

-Tražimo svoje pravo na stečeno pravo. Borimo se! Želimo da se čuje naš glas. Nismo neobrazovane, nismo glupe, samo želimo biti doma sa svojom djecu i brinuti o njima!

Komentara 80

DU
Deleted user
21:36 13.11.2021.

Neradnici što se bunite? Šta bi drugi trebali raditi za vas i vašu djecu, moš misliti, sve vam treba ukinuti i radite kao i ostali..

SP
SpiJa
22:03 13.11.2021.

Dali su glas Bandiću, lažu.

MK
MKinkognito60
21:18 13.11.2021.

Sve što je obećavo bilo je jasno kako nema u tome istine. Njegove kvalifikacije o kojima je govorio su nedokazljive. Sposobnosti nikakve jer kad bi bio sposoban sa svojom školskom spremom se ne bi bavio intezivno aktivizmom i čekao poziciju gradonačelnika jer mu je nitko nije moga garatirati. Ai birali ste i sada ga imate, ekipa iz MOŽEMO je zbirka muljatora ali i njima ste vjerovali, Birali ste ih pa sad ih imajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije